Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EY’nin Kripto Para Denetim Aracının İlk Kurumsal Müşterisi Belli Oldu

Denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young, blockchainler için geliştirdiği analiz aracının ilk müşterisini duyurdu.

EY tarafından geliştirilen ve blockchain verileriyle blockchain dışında tutulan mali kayıtları birbiriyle karşılaştırmayı sağlayan web-tabanlı analiz aracının ilk kurumsal müşterisi Fidelity Digital Assets oldu.

EY Blockchain Analyzer: Reconciler adlı ürünün kullanıcıları, bu aracı kendi risk yönetim süreçlerini iyileştirmek adına blockchain verilerini sorgulamak ve doğrulamak için kullanıyorlar.

EY bünyesindeki denetim ekipleri, ürünün erken sürümlerini kendi müşterilerinin blockchain içindeki ve dışındaki verilerini denetlemek için 2018’den beri kullanıyordu. Yapılan milyonlarca dolarlık yatırımların ardından ürün, kurumsal kullanım için uygun hale geldi.

EY Blockchain Analyzer: Reconciler içerisinde işlemler, cüzdan adreslerindeki bakiyeler, dijital imzalar arasındaki uyumluluk ve uyumsuzlukları gösteren analiz panalleri de yer alıyor.

Fidelity Digital Assets COO’su Michael O’Reilly, şunları söyledi:

Dijital varlık piyasasında denetimlerin sıkı bir şekilde yapılması gerekiyor ve iç risk yönetim süreçlerimizde kamuya açık blockchainlerden veri çekmek için bu teknolojiyi kullanarak müşterilerimize güvenli ve şeffaf bir ticaret deneimi sunma konusundaki kararlılığımızı pekiştirmiş oluyoruz.”

Ürün şu anda Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic ve Dogecoin blockchainlerini kapsıyor. EY, müşterilerden gelen talep doğrultusunda daha farklı blockchainleri de eklemeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!