Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Milyondan Fazla Kullanıcısı Olan LINE, Yeni Platformu DOSI’yi Tanıttı

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması LINE, her yıl düzenlenen Tayland’daki teknoloji konferansında DOSI platformunu tanıttı.

Bu yıl içerisinde sanal portreleri oluşturmak için metaverse konseptini kullanacağını açıklayan LINE’ın, DOSI platformunun pilot uygulamasını 2022’nin ilk çeyreğinde piyasaya sürmesi bekleniyor.

Yıllardır blockchain teknolojisi alanında faaliyet gösteren LINE, geçtiğimiz yıl haziran ayında Japonya’da NFT’yi küresel anlamda yaymayı amaçlayan ve aynı zamanda NFT pazar yeri olan LINE NEXT’i kurmuştu.

22019-47442-3.png.webp

 

 

Konuşmada, LINE NEXT tarafından piyasaya sürülecek olan DOSI’nin beklenen servisleri arasında DOSI Store, DOSI Wallet ve DOSI Support‘un yer aldığı söylendi.

Bu özelliklerden DOSI Store’un, kurumsal markalara NFT üretebilmeleri için şablonlar ve API’lar sağlayacağı, DOSI Wallet’ın kredi kartı ödemelerini destekleyeceği ve DOSI Support’un markalara NFT mağazalarının planlamasını ve işletiminin düzenlenmesine yardımcı olmak için teknik ve ürün hizmetleri sunacağı belirtildi.

Ayrıca LINE’ın konferansta yaptığı konuşmada:

Kullanıcılar ticaret yapmak için kredi kartı haricinde soğuk cüzdanları veya Ethereum, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanabilirler.

dedi.

LINE, Korece şehir anlamına gelen DOSI’nin dünya üzerindeki birçok kullanıcı ve yaratıcı tarafından kullanılacağı için 8 dili destekleyeceğini ve 2022 yılının ilk aylarında 180 ülkede kullanıma sunulacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!