Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2012’den Kalma Kripto Para Cüzdanından 14 Bin TL’lik Bitcoin Çıktı

Bir bitcoin yatırımcısı, 2012’den kalma eski bitcoin cüzdanına erişim sağladı ve içinde 2 bin dolar değerinde BTC olduğunu gördü. Türk lirasıyla yaklaşık 14 bin TL eden 0,04 bitcoin, yatırımcıyı mutlu etmeye yetti.

Reddit kullanıcısı Cautious_Love9797, bitcoin’deki fiyat hareketliliğini gördükten sonra eski kripto para cüzdanına erişim sağlamak için kendisinde büyük bir motivasyon buldu. Uzun uğraşlar sonucu 2012 yılına ait BTC cüzdanına erişim sağlayan yatırımcı, cüzdanında 0,04 BTC buldu.

bitcoin-btc
Kullanıcının cüzdanına ait görüntü. Kaynak

Bulduğu bitcoin’in muhtemelen o zamanlar 40 cent civarında olduğunu dile getiren yatırımcı, bu paranın işlem ücreti ödemek için hesabında tuttuğu bir meblağ olabileceğini söyledi. Aynı zamanda yatırımcı, eski madencilik havuz hesaplarına erişmeyi denemek ve herhangi bir şekilde BTC’si olup olmadığını öğrenmek için de çaba sarf ediyor.

Bitcoin’leri saçmış

Eski cüzdanını ve yaptığı transfer işlemlerini inceleyen yatırımcı, 2,5 BTC’yi çeşitli internet sitelerinde nasıl harcadığından dem vurdu ve şunları söyledi:

“2,5 BTC’yi hiçbir şeymiş gibi oradan oraya saçıyordum.”

bitcoin-btcHayatının en kötü yatırımı

Yatırımcı, 2012 yılında 120 BTC’ye sahipti. Tüm bitcoin’lerini aynı yıl bin 600 dolar karşılığında sattı. Pişmanlığını dile getiren ve hayatının en kötü yatırımını yaptığını ifade eden yatırımcı, “Bu yaptığım, hayatımın en kötü yatırımı olarak bende yer etti.” dedi.

Eğer yatırımcı 120 BTC’yi satmasaydı, 5 milyon dolar seviyesinde bir kazancı olabilecekti. Bu kazanç, Türk lirasıyla yaklaşık 39 milyon TL ediyor.

Hodl diyenler fazla

Bazı kullanıcılar, Cautious_Love9797’nin bulduğu bitcoin karşısında sevinçlerini dile getirerek “Satma, hodl.” mesajını verdiler. Yorumlar içinde en fazla oy alan ise bifburger‘in yorumu oldu. Kullanıcı, “Montun cebinde 20 dolar bulmak gibi bir şey.” dedi. Farklı bir kullanıcı ise “Yalnız arada bir fark var; birinde 20 dolar buluyorsun, diğerinde 2 bin dolar.” şeklinde yanıt verdi.

Killer_drug_lord isimli kullanıcı ise 2013 yılında kazdığı 0,08 BTC’yi birkaç hafta önce bulduğunu söyledi ve “Bitcoin 100 bin dolar olunca satacağım.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!