Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2016 Yılında Bitfinex’ten Çalınan Bitcoin’ler Hareket Ettirildi

Kripto para borsası Bitfinex’ten 2016 yılında çalınan yaklaşık 120 bin bitcoin’den 64.643 adedi 1 Şubat 2022 tarihinde bilinmeyen cüzdanlara aktarıldı.

Yapılan hareketler “Whale Alert” adlı Twitter hesabı tarafından fark edildi.

Değeri yaklaşık 2.5 milyar dolar olan 64.643 bitcoin’in bilinmeyen cüzdanlara 21 farklı işlem ile gönderildiği tespit edildi.

120 bin bitcoin 2016 yılında çalındığı sırada yaklaşık 60 milyon dolar yapıyordu, güncel fiyatı ise nerdeyse 5 milyar dolardır.

Bitfinex borsası bitcoin’lerin çalındığı günden beri geri alabilmek için çaba harcadıklarını ama sadece 50 bitcoin’i geri alabildiklerini duyurdu.

Kripto tarihinin en büyük hack olaylarından birinin mağdur ettiği Bitfinex’in bir sözcüsü verdiği demeçte, 2016 yılında yaşanan olayda çalınan bitcoin’leri kurtarmak için kolluk kuvvetleri, kripto para borsaları ve cüzdan sağlayıcıları ile ortak bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bununla alakalı token çıkartarak kullanıcıların mağduriyetini engellemeye çalıştıklarını belirten sözcü, her biri 1 dolar olan BFX adlı token’ı 2017 yılında çıkarttıklarını ve %100′ünü kullanıp ardından ticaretini yasakladıklarını açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!