Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NYDIG Araştırmasına Göre Bitcoin Ağındaki İşlem Hacmi Amerikan Express’i Geçti

Önce gelen bitcoin şirketlerinden NYDIG’in yayınladığı bir rapora göre Bitcoin ağı, yıllık ödeme işlem hacminde American Express’i geçti.

NYDIG’in 29 Ocak tarihinde yayınlanan haftalık raporunda, Bitcoin ağında 2021 boyunca 3 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirdiğini söyledi. En çok kullanılan kredi kartı ağlarından biri olan American Express ise 1.3 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirerek Bitcoin’in gerisinde kaldı.

Visa 2021 yılı içerisinde 13.5 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirirken Mastercard 7.7 trilyon dolarlık işlem gerçekleştirdi.

1960’lı yıllarda piyasaya sürülen bu şirketlerin yanında, henüz 13. yılındaki Bitcoin’in bu denli büyük yüksek hacimlere sahip olması uzmanlara göre “şaşırtıcı bir büyüme” olarak nitelendirildi.

Bu resim için alternatif metin sağlanmadı

 

Rapor yazarları, NYDIG Global Araştırma Başkanı Greg Cipolaro ve Araştırma Analisti Ethan Kochav:

5 yıllık bileşik yıllık büyüme oranlarına bakılırsa Bitcoin’ün büyüme oranı oldukça fazla.

dedi.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında yayınlanan bir Blockdata raporunda, Bitcoin ağındaki işlem hacminin en fazla 2026 yılına kadar Mastercard’ın işlem hacmine tahmin edildi. Ayrıca Bitcoin’in her çeyrek başına ortalama 489 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştirdiği ve çeyrek başında 302 milyar dolar değerinde işlem gerçekleştiren Paypal’ı geçtiği bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!