Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Labs, Kripto Paralarla Ödeme Sunabilmek İçin Solana Pay’i Başlattı

Geçtiğimiz yıl en iyi performanslardan birini gösteren Solana (SOL), şirketlerin doğrudan kripto paralarla ödeme almasını sağlamak amacıyla Solana Pay’i başlattığını duyurdu.

Yeni çıkarılacak ürün olan Solana Pay ile şirketler, USDC stabecoin’i, Solana’nın yerel token’ı SOL’ü ve Solana blokchain’i tabanlı token’ları kabul edebilecek. İşlemlerin anında gerçekleşeceğini belirten Solana Labs, hizmeti vermek isteyen işletmelerin “gerçek zamanlı” ödemeler alacağını söyledi.

Solana Labs ödemelere ilişkin başkanı Sheraz Shere kripto paraların volatil olmasıyla alakalı yaptığı açıklamada:

Kullanıcılar tıpkı nakitte olduğu gibi işlem yapabilirlerse, bunun ilgiyi artıracağına inanıyoruz. Bu nedenle geliştiricilerin bunu geliştirebilmesi ve yeni deneyimler oluşturmasına olanak sağlamak amacıyla tasarlandı.

dedi.

Ayırca Solana’nın yüksek verimliliğinden ve düşük maliyetinden yararlandıklarını belirten Başkan:,

Solana pay, Solana ekosistemindeki Web3 kullanıcılarına sorunsuz ödemeler sunacak olsa bile bu protokolün fiziksel ödeme ekosistemi için “dönüştürücü” olacağına inanıyoruz.

açıklamalarında bulundu.

Solana Labs’in geliştirilmesinde Circle, Checkout.com, Citcon, Phantom, FTX ve Slobe’nin katkıda bulunduğu belirtildi. Circle, şirketlerin aldıkları ödemeleri itibari paraya çevirebilecekleri bir hesapla USDC kabul etmesine olanak sağlayacak. Phantom ise Solana Pay uygulaması üzerinden işlem yapılmasına izin verecek.

Ayrıca Solana Labs’in, kripto paralarla ödeme alması için eticaret şirketi Shopify ile görüşme halinde olduğu söylendi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!