Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018 Yılında Ölen 264 Alt Koin’in Yarısından Çoğu 2017 Yılının ICO Projelerinden İbaret!

Kripto para piyasasında fon toplamak için akla gelen ilk yöntemlerden birisi olan ilk dijital para arzı (ICO), ne yazık ki adım adım daha kötü bir senaryoya doğru ilerliyor. ”Ölü” kripto para birimlerini listeleyen Coinopsy isimli bir internet sitesinin hazırladığı verilere göre, 264 alt koin 2018 yılında yaşanan ayı piyasasından sağ çıkmayı başaramadı.

2019 yılını görmeyi başaramayan projelerin yarısından çoğu ise, 2017 yılında ilk dijital para arzı olarak piyasaya çıktı ki bu durumun ne kadar kötü olduğunu gözler önüne sermekte.

264 Alt Koin 2018 Yılında Hayatta Kalamadı

Coinopsy’nin ölü koinler kataloğuna göre, 2018 yılının başından beri aktif olan 264 kripto para birimi ‘öldü’. İnternet sitesinin tanımına göre ‘ölü’ bir kripto para biriminin böyle ilan edilebilmek için ,terk edilmiş, dolandırıcılık için kullanılmış, kullanılamayan internet sitesine sahip,  hiçbir ağ düğümü olmaması, cüzdan sorunları olması, sosyal güncellemelerin olmaması, düşük hacme veya son olarak da geliştiricilerinin projeyi terk etmiş olmasına ihtiyacı var.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz sene ölen iki proje, aslında ikinci kere bunu gerçekleştirdi. Philosopher Stones ve Scorecoin isimli kripto para birimleri ilk olarak 2013 yılında piyasaya çıkmış daha sonra tekrardan 2017 yılında kendilerini göstermişlerdi.

Ölü 264 kripto para biriminin 144 tanesinin ICO projesi ile 2017 yılında çıkarılmış olması ise, ICO sektörünün ne hale geldiğinin açık bir göstergesi. 2017 yılında sektörü domine eden ICO’lar, artık zar zor başarılı bir proje çıkartabilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment