Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte 2019 Yılının En Çok Kazandıran 10 Kripto Para Birimi!

Bitcoin geçtiğimiz birkaç ay boyunca inanılmaz bir performans sergilemiş olsa da, grafiklerde 2019 yılının başından bu yana elde edilen kazanca bakıldığında BTC’nin  top 5 arasına bile girmeye gücü yetmiyor. Liderliği ise birçok kişinin tahmin ettiği gibi Binance Coin çekmekte.

1. Binance Coin (BNB): %475

Binance Coin geçtiğimiz Nisan ayında, 2018 yılının Ocak ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesini geçmeyi başaran ilk kripto para birimi olmuştu. Tabii ki bundan iki ay önce ise top 10 kripto para birimi arasına girmeyi başararak gündeme oturdu. Binance borsasında yaşanan 41 milyon dolarlık hacklenme bile BNB’nin ilerleyişini durdurmaya yetmedi ve kripto para 2019 yılının başından bu yana %475 artış yakaladı.

2. Tezos (XTZ): %255

Tezos birçok sebepten oldukça zorlu bir 2018 yılı geçirdi ve sonuç olarak Eylül ayında ana ağını piyasaya sürdü. Ancak Mart ayında sadece üç gün içerisinde %70 üzerinde artış yakalayarak kötü tarihini tamamıyla geçmişte bıraktı. Tezos yılın başından bu yana %255’lik önemli bir yükseliş yakaladı.

3. Litecoin (LTC): %254

Litecoin 2019 yılında sadece yukarı yönlü hareketlerle anıldı. LTC neredeyse her ay en çok yükseliş yakalayan üç kripto para birimi arasında yer aldı. Şubat ayında yapılan Mimblewimble duyurularının ve yaklaşmakta olan yarılanmanın etkisi LTC’yi %254 arttırmayı başardı.

4. Bitcoin Cash (BCH): %166

2018 Kasım tarihinde yaşanan Bitcoin Cash hard fork’u çok sert bir savaşa neden oldu ve bunun etkisi iki tarafı da kötü yaraladı. Buna rağmen Bitcoin Cash bu yıl neredeyse her piyasa hareketiyle yükselişe geçti ve toplamda %166 artışı elde etti.

5. EOS (EOS): %158

EOS bu sene Bitcoin ve Ethereum ağlarını alaşağı edebileceği tehdidi ile gündeme oturmuştu. Daha sonra EOS’un arkasındaki firma olan Block.one’ın ilk hissedarların paylarını geri satın alma teklifi gündeme bomba gibi düştü ve EOS %158’lik etkileyici bir artış yakaladı.

6. Bitcoin (BTC): %134

Lider kripto para birimi durgun başladığı 2019 yılını 2-3 aylık boğa piyasası ile inanılmaz olumlu bir şekilde devam ettiriyor. Bazılarına göre hareketlenme yeni başladı ve BTC %134’lük yükselişin yanı sıra 2-3 yıl sürecek bir boğa piyasasına giriş yapmış olabilir.

7. Cardano (ADA): %106

Charles Hoskinson’un en büyük eserlerinden birisi olan Cardano, uzun bir süredir Shelley ağını beklemekte ve Hoskinson geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada bunun artık 2019 yılında kesin olarak piyasaya çıkacağını açıklamıştı. Cardano yatırımcıları 2018 yılının ayı piyasasından sonra %106’lık bir artış ile en azından zararlarını telafi etme yolunda önemli bir adım atmış olabilirler.

8. Dash (DASH): %100

Özellikle Venezuela ve Arjantin gibi ülkelerde rekor ticari hacme ulaşan Dash, enflasyon nedeniyle itibari paralarını kullanamayan kişilerin imdadına yetişip kendi yükselişini de garantiledi. Dash şu an için oldukça verimli bir 2019 yılı geçiriyor.

9. Monero (XMR): %93

Gizlilik odaklı kripto para birimi Monero 11 Mart tarihinde planladığı hard fork’u başarıyla tamamlamıştı. Özellikle ASIC cihazlarının ağda kazım yapmasını engellemek isteyen Monero geliştiricileri bu olaydan sonra istediklerini elde ettiler ve XMR de %93 gibi güzel bir yükseliş elde etti.

10. Ethereum (ETH): %91

Toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi konumundaki Ethereum, yaşadığı Constantinople hard fork’u sonrası 2019 yılında nispeten durgun bir ilk çeyrek tablosu çizdi. Yaşanan yükseliş ile beraber şahlanan ETH, şimdiden çok daha fazla yükselebileceğinin sinyallerini vermeye başladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment