Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2019 Yılındaki Token Satışlarından Toplanan Paranın Yüzde 25’i, BAE Kökenli!

Blockchain araştırma platformu CoinSchedule tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 2019 yılında token satışları ile elde edilen fonların %25’inden daha fazlası, direkt olarak Birleşik Arap Emirlikleri projeleri kökenli gözükmekte.


Ülke 2018 yılında en çok yatırım yapan top 10 içerisinde yer alanlardan birisi olmasa da, geçtiğimiz yılın lideri olan ABD’yi geçerek 210.5 milyon dolardan daha fazlasını toplamayı başardı. Birleşik Arap Emirlikleri tabanlı iki proje ise, bu fonlamanın büyük bir kısmına ev sahipliği yapmakta. Bunlardan birisi 142.6 milyon dolarlık fonlama sağlayan yatırım bankası GCBIB, diğer ise lüks piyasa odaklı olan ve 67.8 milyon dolar toplayan Bolton Coin oldu. Birleşik Arap Emirliklerinin yaptığı bu atılımın yanı sıra ABD inanılmaz bir gerileme yaşayarak altıncı sıraya kadar düştü. ABD’nin önünde ise Cayman Adaları, Singapur ve Hong Kong yer almakta.

CoinSchedule tarafından yapılan bu araştırma aslında BAE’nin son yıllarda kripto para sektörüne gösterdiği ilginin ne denli arttığını da gözler önüne sermekte. BAE, yatırım yapmanın yanı sıra blockchain tabanlı bir akıllı şehir projesi de geliştirmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment