Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya İçerisindeki Kripto Para Sahtekarlıklarında Rekor Artış

2018 yılı birçok kripto para birimi ve kripto para yatırımcısı için en zor yıllardan ve dönemlerden birisi olarak bilinse de, görünüşe göre Avustralya içerisindeki kripto para sahtekarları için tam tersine bereketli bir dönem olarak anılacak.

Avustralya’nın finansal regülatörlerinden olan ACCC’nin yayınladığı yeni bir rapora göre, kripto para odaklı sahtekarlıklar ülkede geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 190 gibi rekor bir artış yaşadı. 2018 yılında sahtekarların kripto para ile ödeme aldığı olayların sayısı sadece 674 olarak kayıtlara geçmişti. Bunun yanı sıra 2018 yılındaki kayıpların mali değeri 6.1 milyon dolar, 2017 yılının kayıpları ise 2.1 milyon dolar olarak bilinmekte.

ACCC başkanı konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Sahtekarlar devamlı olarak iTunes kartları, Google Play kartları ve kripto para birimleri ile ödeme istiyorlar ve bu sayede bankalar veya para aklama tespit mekanizmalarından kaçıyorlar.”

Bunun yanı sıra ACCC’nin sahtekarlık bulma platformu Scamwatch’a göre, birçok yatırımcı 2017 yılının boğa döneminde hiçbir amacı olmayan ve sadece dolandırıcılık yapmak için başlatılan sayısız kripto para projesine parasını kaptırdı. Avustralya’nın finansal regülatörünün araştırmasına ve verilerine göre Avustralya vatandaşlarının yaklaşık 2.6 milyon doları bu tip projelerde heba oldu.

ACCC’nin yayınladığı bir diğer ilginç veri ise, parasını sahtekarlara kaptıran kişilerin çoğunlukla 25 ile 34 yaş arasında olduğuydu. Daha önce yapılan benzer çalışmalarda da yeni nesillerin kripto para birimlerine daha çok ilgi duyduğu ortaya çıkarılmıştı ve bu durum dolandırıcılara kaptırılan paralarla da doğru orantılı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment