Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Piyasa Hakimiyeti Tekrardan Yüzde 55 Seviyelerine Ulaştı!

Toplam piyasa değerine göre hala lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Nisan ayı itibariyle inanılmaz bir ivme yakaladı ve ara ara 5.600 dolar üstüne çıkmayı bile başardı. Fiyat bazında yaşanan bu artış doğal olarak diğer alanlarda da kendisini gösterdi ve BTC’nin işlem sayısı da 2017 yılının Aralık ayı seviyelerini geçti.

25 Nisan tarihinde yaşanan Bitfinex – Tether fiyaskosu harici ay boyunca yükselişini koruyan Bitcoin’in piyasa hakimiyetinde de ciddi bir artış gözlemlendi. Birçok kişi alt koin sezonunun geldiğini ifade etse de, grafikler bunun tam tersini göstermekte.

Source: Long Hash/CoinMarketCap

Bitcoin’in kripto para piyasası üzerindeki toplam hakimiyeti basın saatine göre %54.61’e kadar yükseldi. BTC geçtiğimiz yılın Aralık ayından bu yana asla %60 üzeri bir hakimiyete ulaşamadı. Ancak buna rağmen Long Hash’in yayınladığı raporda, Bitcoin’in tekrardan %55 civarında bir hakimiyet ile piyasanın kralı olduğunu ilan ettiği aşikar.

Bunun yanı sıra Bitcoin ağında yapılan işlemler de aylık olarak 50.000’i geçerek başka bir önemli kilometre taşını daha geride bırakmış oldu. Bitcoin 24 Nisan tarihinde 64.424 onaylanmamış toplam işlem ile 2018 yılının Nisan ayından bu yana çıkılmamış bir seviyeye çıktı. Geçtiğimiz yıl aynı tarihte işlem sayısı 75.000 civarındaydı. Bitcoin’in işlem sayısında yaşanan bu artış hem yükselişin gelmesi ile, hem de insanların Tether fiyaskosundan dolayı başka güvenli liman olarak BTC’ye sığınmasıyla olmuş olabilir.

Bitcoin’in piyasa egemenliğinin artması, aslında Ethereum’un da piyasa egemenliğini kaybetmesi anlamına gelmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment