Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tone Vays Menkul Kıymet Tokenları Hakkında Konuştu

Tone Vays, kripto para piyasasındaki menkul kıymet tokenlarının merkezsiz Blockchain platformlarında değil merkezi piyasalarda daha güvende olduklarını düşünüyor.

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Civic CEO’su Vinny Lingham geçtiğimiz günlerde menkul kıymet tokenlarıyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Menkul kıymet tokenlarının ana akıma giriş yapacaklarını ve kripto para balonlarının bu sayede patlamaya başlayacaklarını düşünen Lingham, bu sürecin kısmen hızlı bir şekilde ilerleyeceğine inanıyor.

Tone Vays ise Lingham’dan daha farklı bir görüşe sahip gibi görünüyor. Tüm dijital paraların merkezsiz Blockchain ağlarıyla desteklendiklerini hatırlatan Vays, Bitcoin‘in bu yüzden asla bir menkul kıymet olarak sayılamayacağını düşünüyor. Vays ayrıca Ethereum’un menkul kıymet tokenı olarak görülmeye başlaması durumunda Ethereum’un da güvenlik açısından sorunlar yaşamaya başlayacağını çünkü onun da merkezsiz bir ağa dayandığını belirtiyor.

Bitcoin’in önümüzdeki 25-30 sene boyunca daha ayakta kalabileceğini düşünen Vays, bu durumun diğer bazı koinler için geçerli olmayabileceğini vurguluyor. Vays’e göre Ethereum veya EOS ağlarının tehlikeye atılması bu ağların ömrünü kısaltabilir.

Vays bu durumu bir örnek vererek açıklıyor. Kendisinin örneğine göre eğer Ethereum bir menkul kıymet tokenı olarak görülür ve Ethereum ağı daha sonra bir hack saldırısına uğrarsa hükümetler Ethereum ağındaki kullanıcıları sorumlu tutarlar. Bunun olmaması için ise hükümetin doğrudan Ethereum’un sorumluluğunu üstlenmesi ve böylece bu gibi yükleri kendi başına taşıması gerekir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment