Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2020 Boğasını Doğru Bilen Analist: Bitcoin 2x’lik Yükseliş İçin Hazır!

Morgan Stanley eski analisti William Noble, Bitcoin’in (BTC) 56 bin dolara doğru bir yükseliş trendine girmiş olabileceğini öne sürdü.

2020 yılındaki boğa tahminiyle tanınan Noble CoinDesk’e verdiği demeçte, Bitcoin’in fiyat hareketi konusunda tahminleriyle ve öne sürdüğü fikirleriyle dikkat çekti. Geleneksel piyasalardaki yukarı yönlü sinyallerini işaret eden analist Nasdaq grafiğinde yukarı yönlü kırılan “boğa bayrağının” Bitcoin’de 56 bin koşusu için ateşleyici güç olduğunu vurguladı.

Konuşmasında ayıların güç kaybettiğini ve boğaların rüzgarı arkasına alamaya başladığını dile getiren analist, haftalık Nasdaq grafiğinin boğa bayrağını kırdığının altını çizdi. Noble, son 11 aydır yaşanan düşüşün Nasdaq için bir düzeltme olabileceğini ve Bitcoin ile Nasdaq arasındaki 90 günlük korelasyon katsayısı 0,75’e yükseldiğini ifade ederken 2023 yılının iyi geçebileceğine dair şu açıklamayı yaptı:

Başka bir deyişle, hisse senetlerinde son boğa piyasasına benzeyen yeni bir boğa piyasası yaşanabilir. 2023 hem kripto hem de hisse senetleri için şaşırtıcı derecede iyi bir yıl olabilir.

Yaygın olarak takip edilen RSI göstergesini işaret eden analist, haftalık grafikte düşüş trendinin bittiğine dair teyidin geldiğini ifade etti. Uzun süren yatay konsolidasyonun bittiğini düşünen Noble, yükseliş yönlü başlayan ivmenin parabolik bir harekete dönüşeceğini ve 2 kattan fazla yükselteceğini ifade etti:

Bitcoin uzun bir taban formasyonundan çıkıyor. Bir söz vardır, taban ne kadar büyükse, alan o kadar yüksek olur. Fiyat konsolidasyon direncini kırdı, Bitcoin 56.000 dolara doğru başka bir parabolik harekete geçebilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde %8,2’lik yükseliş performansı sergileyen BTC, haberin kaleme alındığı esnada 24 bin 580 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!