Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükselişinin Arkasındaki Neden Bu Olabilir

Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda yaşanan son rallinin arkasında 1,6 milyar dolarlık transferleriyle dikkat çeken gizemli bir fon olabilir.

On-chain veri platformu Lookonchain başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasındaki son yükselişin sebebine dair bilgiler paylaştı. Platform tarafından sunulan bulgularda çeşitli fonların ve kurumların 10 Şubat’tan bu yana kripto piyasasına yaklaşık 1,6 milyar dolar yatırım yaptığı belirtildi. Bu yüklü yatırım sonucuna, USDC stablecoin mevzuatlarının ve para çekme işlemlerinin analizi sonucunda ulaşıldı.

Alımları yapan kişi veya kurumların kime ait olduğu bilinmese de analistler, bu işlemlerin kurumsal yatırımcılara ait olabileceğini öne sürdü. Paylaşımda, söz konusu fonun Bitcoin ve Ethereum yükselişlerinden önce düzenli olarak benzer davranışlar sergilediğinin altı çizildi ve bunun bir sinyal olabileceği ima edildi.

Birkaç cüzdan hareketi üzerinde yoğunlaşan analistler, “0x3356” olarak etiketlenen gizemli bir fonun Circle’dan 953,6 milyon USDC çektiğini ve borsalara aktardığını fark etti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde fiyatlarda yaşanan ufak geri çekilme esnasında alımlara devam eden bir başka “gizemli fon“, 10 Şubat’yan bu yana Circle üzerinden 155 milyon USDC çekti ve farklı borsalara transfer etti. Ayrıca bu gizemli fonun ayrı bir adres aracılığıyla Circle’dan 397 milyon USDC çektiği ve 10 Şubat‘tan bu yana borsalara aktardığı da kaydedildi.

Analistler, borsalara yatırılan USDC varlığının dolardan kripto paralara olan yönelimi gösterdiğini ve bu varlıklarla başta Bitcoin olmak üzere alımlar yapıldığını öne sürdü. Kimliği belirsiz hareketlerden bir diğeri ise 10-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen 143 milyon dolarlık USDC’nin borsalara aktarılması oldu.

Öte yandan Lookonchain 9 Şubat’ta Ethereum (ETH) yükselişlerinden önce kripto para borsalarına toplamda 10 milyar dolar aktaran “başka bir” gizemli bir fon olabileceğini öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!