Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ve Kripto Para Rallisini Bu Gizemli Fonun 10 Milyarlık Transferi Mi Tetikledi?

Kripto para piyasasının genelinde yaşanan son rallinin arkasında neredeyse tüm Ethereum (ETH) yükselişlerinden önce kripto para borsalarına toplamda 10 milyar dolar aktaran gizemli bir fon olabilir

On-chain analitik platformu Lookonchain 9 Şubat tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir gönderide, gizemli bir fonun 7 Aralık 2022 tarihinden bu yana stablecoin ihraççısı Circle’dan toplamda 10 milyar USD Coin (USDC) aldığını ve bu varlıkları USDT’ye çevirerek borsalara aktardığını dile getirdi. Ayrıca kripto paralarda yaşanan son rallinin bu gizemli fon ile ilgili olabileceğine değinildi.

Paylaşımda, söz konusu fonun Ethereum yükselişlerinden önce düzenli olarak benzer davranışlar sergilediğinin altı çizildi ve bunun bir sinyal olabileceği ima edildi.

Gizemli fonun geçtiğimiz ocak ayının başında USDC alımlarına başladığının ve Ethereum’un yerel zirvesine oldukça yakın bir noktada alımları durdurduğunun altı çizilerek fonun davranışlarındaki tutarlığa işaret edildi. Ayrıca fonun işlem geçmişleri Ethereum’un hareketleri ile karşılaştırılarak fiyat üzerindeki etkisine dikkat çekildi.

Öte yandan Lookonchain, fonun davranışlarından yola çıkarak  ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı öncesine kadar yapılan Ethereum alımlarının karlı olabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!