Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether Ayı Piyasasına Meydan Okudu: Son Çeyrekte 700 Milyon Dolar Kar

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether (USDT), 2022 yılın dördüncü çeyreğine ait yayınladığı finansal raporlarında 700 milyon dolar kar bildirdi.

Tether 9 Şubat tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı raporda, dördüncü çeyreği 700 milyon dolar kar ile kapattığını bildirdi.

Raporda ayrıca şirketin teminatlı kredileri sıfırlama planı doğrultusunda verdiği taahhüdü de yerine getirmeye başladığı dikkat çekti. Şirket bu kapsamda teminatlı kredileri dördüncü çeyrekte 300 milyon dolar azalttı.

Tether, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Wall Street Journal’ın şirket hakkında yaptığı FUD haberlerinin ardından teminatlı kredileri 2023 yılı içerisinde sıfırlayacağını taahhüt etmişti.

Raporda, şirketin 67,04 milyar dolar varlığa karşılık 66,08 milyar dolar yükümlülüğü bulunduğu ve toplamda 960 milyon dolar bütçe fazlası olduğu görüldü. Varlıkların 39 milyar doların üzerindeki en büyük kısmının ABD hazine tahvillerinde olduğunu belirten Tether, ikincil en büyük payı para piyasası fonlarına ayırdı.

Tether CTO’su Paolo Ardoino yaptığı açıklamada, şirketin finansal açıdan oldukça zor geçen 2022 yılında istikrarını kanıtladığını ve bu durum içerisinde devam eden organik büyümesinin kanıtı olarak 10 milyar doların üzerinde USDT bastıklarını belirtti.

Öte yandan şirket yakın geçmişte yerine getirdiği hazinesindeki finansman bonolarını sıfırlayacağı yönündeki taahhüdü de raporlarda bir kez daha tasdik etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!