Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte 2024’ün İlk Altı Ayında En Çok Kazandıran Altcoinler

Altcoin fiyatları, yılın ilk altı ayı içerisinde on kattan fazla yükseldi. Piyasaya yeni giren coinler, bu sürece damga vurdu.

Wu Blockchain’in araştırmasında bu yıl en çok getiri sağlamış altcoinler, kategorilere ayrıldı. Meme coin sektörü, ilk altı ay içerisinde en çok getiriyi sağlayan isim oldu.

Meme coin rüzgarı esti

Meme coin piyasası, yılın ilk yarısında ortalama %2.405,1 getiri sağladı. 19 Ocak itibarıyla piyasa değeri bakımından en büyük 10 meme coin’in içinde 3 tane yeni isim yer aldı.

Mart-Nisan aralığında piyasaya giren bu isimler, Brett (BRETT), BOOK OF MEME (BOME) ve DOG•GO•TO•THE•MOON (DOG) oldu.

BRETT, piyasaya girdiği tarihten beri %14.353,54 getiri sağlayarak zirveyi çekti. Dogwifhat (WIF), bu yılın başından beri %933,93 değer kazandı.

RWA trendi güç kazandı

Gerçek Dünya Varlıkları (RWA) alanında çalışan projeler, meme coin’den sonra en başarılı ikinci sektör oldu. RWA tokenleri, 2024 boyunca %213,5’lik getiri oranı yakaladı.

Gerçek Dünya Varlıklarının tokenization yoluyla token haline getirilmesi, son aylarda popülerlik kazandı. BlackRock gibi isimler, bu alana yatırım yaptı.

Piyasa değeri bakımından en büyük projeler arasında yer alan MANTRA (OM), Ondo (ONDO), sırasıyla %1.123,8 ve %451,12 getiri sağladı.

Yapay zeka sektörü yakından izliyor

Yatırım kurumları, 2023’ün sonu itibarıyla gözlerini yapay zeka sektörüne çevirdi. Messari araştırmacılarına göre yapay zeka, teknoloji sektörünün yeni parlayan yıldızı oldu.

Wu Blockchain verilerine göre yapay zeka sektörü, bu yıl ortalama %71,6 getiri sağladı. Bunların içinde Arkham (ARKM), %215,5 ile zirveyi çekti.

Onu %192,19 ile AIOZ Network (AIOZ) izlerken Render (RNDR) ve Fetch.ai (FET) tokenleri de ön plana çıktı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!