Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21-27 Eylül Haftası Takip Edilecek Bitcoin Haberleri

Önümüzdeki hafta Bitcoin cephesini hangi gelişmeler ilgilendiriyor? İşte, 21-27 Eylül aralığında takip edilmesi gereken Bitcoin haberleri…

  • Bitcoin opsiyonlarının yaklaşık olarak yarısının süresi önümüzdeki cuma doluyor ve uzmanlara göre bu, BTC fiyatında bir dalgalanmaya sebep olabilir.
  • Geçtiğimiz haftaki Fed hamleleri Bitcoin’e yaradı. Gözler bu hafta ise, Fed Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in kongre ifadelerine çevrildi.

Bitcoin Opsiyonları İçin Kritik Tarih: Yarısının Süresi Dolacak

Bitcoin opsiyonlarının toplam değeri neredeyse 2 milyar dolar sularında ve bu hem yatırımcının BTC’ye güvenini hem de Bitcoin pazarının gayet sağlıklı olduğunu gösteriyor. Ama uzmanların kafasını karıştıran bir durum var; kısa vadeli opsiyonlara olan yüksek ilgi.

Açık Bitcoin pozisyonları, kısa vadeli opsiyonlara duyulan yoğun ilgi ile birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine epey yaklaşmış konumda bulunuyor. Fakat bu miktarın %47’si eylül ayının sonlarına denk gelen cuma günü doluyor. Piyasa yorumcuları ve kripto para uzmanları, bu olayın fiyatta bir dalgalanma yaratabileceğini öngörüyorlar. Bitcoin fiyatının bu tarihten sonra izleyeceği hareket yönü, yeni bir trendin habercisi olabilir.

Uzmanlara göre; tek başına süresi dolan opsiyonlar doğrudan spot fiyat üzerinde etkili olmasa da, dolaylı olarak Bitcoin fiyatı için de hem orta hem uzun vadede önemli bir gelişme. Çünkü; büyük yatırımcıları pazara çekmek için belli miktarda açık faiz opsiyonu ve likidite önem arz etmektedir.

bitcoin-haberleri-21-27-eylul
Bitcoin opsiyonlarının 6 aylık grafiği. Kaynak

Fed Başkanı ve ABD Hazine Bakanı Buluşması, Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek?

Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, %50’ye yakın BTC opsiyonunun süresinin dolmasından hemen önce perşembe günü bir araya gelecek. Powell ve Mnuchin’in katılacağı oturumda, uzun süredir anlaşmaya varılamayan yeni Koronavirüs yardımı paketinin tartışılacağı öngörülüyor.

Hem Hazine Bakanlığının ABD ekonomisine uzun vadede olumsuz etkileri olabilecek yardım paketi ile ilgili kararlar, hem de Fed’in ‘yüksek enflasyon’ planı ile ilgili detaylı açıklamalar Bitcoin için olumlu gelişmeleri beraberinde getirebilir. Uzmanlar bu iki koşulun da, doların daha fazla zayıflamasına  davetiye çıkaracağını öne sürüyor ve bu senaryonun, yatırımcının Bitcoin ve altın gibi varlıklara daha fazla ilgisi ile sonlanabileceğinin altını çiziyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment