Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Filipinler Merkez Bankası Dijital Paralara Yaklaşıyor

Kendi dijital para çalışmalarını hızla yürüten Filipinler Merkez Bankası, finans servislerinin dijital para altyapısı ile geliştirilebileceğini söyledi. Merkez bankası başkanı, dijital para birimleri ile birlikte Filipinler Merkez Bankası’nın da itibari para kullanımını azaltabileceğini açıkladı.

Filipinler Merkez Bankası Başkanı Benjamin Diokno geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e yaptığı açıklamada, insanların dijital varlıklara ulaşmalarının daha kolay olduğunu ve dijital paraların finansal hizmet maliyetlerini azaltacağını söyledi. Diokno, çıkarılması planlanan dijital merkez bankası parası (CBDC) için fiyat istikrarı ve yasal engeller gibi birçok konu için kapsamlı müzakereler yapıldığını dile getirdi.

Filipinler Merkez Bankası Başkanından, Dijital Para Birimleri İçin İşbirliği Sinyali

Bangkok Valisi Veerathai Santiprabhob, Bangkok’ta gerçekleşen finansal teknolojiler fuarında Tayland Merkez Bankası’nın (BoT) kendi dijital parası için çalışmalarına hız verdiğini duyurdu. Valinin açıklamalarında, dijital paranın yerel şirketlerde test edildiğini ve büyük şirketlerin de bu teknolojiyi bir an önce benimsemesini umduğunu dile getirdi.

Diokno, yaşanan gelişmeler doğrultusunda dijital para kapsamında resmi bir iş birliği faaliyetinin söz konusu olmadığını dile getirse de bu sürecin Tayland ile devamlı bir bilgi paylaşımı ve yakın iletişim ile yürütülebileceğini belirtti.

Filipinler Yalnızca CBDC’ye Değil, Tüm Kripto Paralara Daha Yakın

Filipinler, Çin gibi dijital merkez bankası parası çıkarmak isteyen çoğu ülkeye göre diğer kripto paralara da oldukça sıcak bakıyor. Bitcoin ve Ethereum gibi birçok kripto para biriminin daha geniş kitlelerce kullanılması için, yasallaştırma yoluna giden ülke; dijital varlıklara esnek bir düzenleme getirdi. Merkez bankasının açıklamalarına göre Filipinler’de şu an yasal faaliyet gösteren 16 dijital para borsası bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment