Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ve OKEx CEO’ları Arasında DeFi Gerginliği

Geçtiğimiz günlerde adından sıkça söz ettiren DeFi platfromu Uniswap’ten forklanan Sushiswap (SUSHI) ve BakerySwap (BAKE), bu kez de kripto para borsaları Binance ve OKEx cephelerini karşı karşıya getirdi. Sushsiwap’in listelenmesi ile ilgili açıklamalar yapan OKEx CEO’su, Binance borsasını ve yöneticisini hedef aldı.

Merkeziyetsiz finans dünyasının belki de en popüler uygulaması Uniswap forku Sushiswap (SUSHI) ve BakerySwap (BAKE) projeleri, gerek giderek fiyaskoya dönüşen “food meme” furyasına dahil olmaları gerekse yaratıcılarının anonim kalması sebebi ile bir hayli eleştirildi. Binance‘in BAKE ve SUSHI listelemeleri ile ilgili Twitter hesabından yorumlar yapan OKEx CEO’su Jay Hao, Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya yüklendi.

Binance’e Duyulan Kör Güven Yatırımcıyı Yakıyor

CEO Jay Hao açıklamalarına, Binance Smart Chain ile yield farming yapacakları dikkatli olmaları konusunda uyararak başladı. Binance Smart Chain’in merkeziyetsiz olmadığını ve bir ekip tarafından yönetildiğini öne süren Hao, Binance Smart Chain üzerine inşa edilen Bakery Swap’in lansmanınından yalnızca 12 saat sonra çöktüğünü ve birçok yatırımcı için büyük kayıplara neden olduğunu söyledi.

Hao, bu şekilde kayıplar yaşayan yatırımcıların Binance borsasına duyulan gözü kapalı güvenin bir sonucu olduğunu savundu. Binance’in BAKE balonunun hemen ardından SUSHI’yi listelemesini eleştiren OKEx CEO’su, kripto para topluluğunun güvenini zedeleyen ve DeFi sekötününün gerilemesine davetiye çıkaran Binance’i, sorumsuz davranışları dolayısıyla kınadı.

SUSHI’nin Düşüşü

Piyasa uzmanlarınca yapılan eleştirilere ve uyarılara rağmen, piyasa.trendini kaçırmak istemeyen Binance borsası piyasaya sürüldüğü ilk haftada Sushswap tokenı SUSHI’yi listelediğini duyurdu. Binance duyurusu ile fiyatını katlayan SUSHI, anonim yöneticisi Chef Nomi’nin 13 milyon dolarlık SUSHI coin sattığını duyurması ve akabinde yönetimin değişmesi ile birçok çalkantılı süreç yaşadı ve arkasında birçok mağdur yatırımcı bıraktı. SUSHI token şu an, eylül başında kaydedilen tüm zamanların en yüksek değeri 11,93 dolardan büyük bir düşüş yaşayarak piyasada 1,74 dolardan işlem görüyor.

binance-okex-sushi
30 günlük SUSHİ coin fiyat grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment