Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25 Bin Dolar Olan Bitcoin İçin Yorumlar Ne Yönde?

Bitcoin (BTC) fiyatı 26 Aralık gibi global borsalarda 25,000 doları görerek tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı. Bitcoin piyasa değeri bu süreç içerisinde 465 milyar dolara kadar yükseldi. Peki uzman isimler bitcoin için uzun vadede ne gibi yorumlar yapmakta?

Bitcoin fiyatı bugün sabaha karşı Binance gibi borsalarda 25,000 doların üstüne çıktı. Bitfinex’te 24,997 dolara kadar çıkılmışsa da bitcoin’in dolar karşısında 25,000 dolar ile yeni bir rekor kırdığı kabul edildi. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, 23 Aralık’ta yaptığı “Bitcoin 21,000 dolardaki (desteği) test etmeden 25,000 dolara çıkacak.” yorumunda haklı çıktı.

bitcoin-btc-ki-young-ju-crypto-quant

Bitcoin için uzun vadeli hedefler ne yönde?

Bitcoin CoinGecko verilerine göre bir yılda %240’ta fazla değer kazandı. Fiyat bu yılın başında 7,100 dolardı. Bazı analistler buna benzer bir performansı ilerleyen aylarda da görmeyi umuyorlar. NebraskanGooner olarak tanınan analist, bitcoin için sırasıyla 36,000, 20,000 ve onun ardından 200,000 dolar hedefleri verdi.

nebraskan-gooner-bitcoin-btc-fiyat-usd-dolar
NebraskanGooner bu grafiği 25 Eylül 2018 tarihinde paylaştı

Bitcoin için geliştirdiği stok-akış modeli ile tanınan PlanB, onun 2021 sonuna gelindiğinde 100,000 dolara ulaşmış olabileceğini düşünüyor. Geliştirdiği modelden şu ana dek etkili sonuçlar alan PlanB bu tahminini gitgide büyüyen talep karşısında azalan bitcoin arzına dayandırıyor.

planb-bitcoin-btc-usd-fiyat-dolar-rekor

Bitcoin için “parasal enerji” benzetmesi

MicroStrategy, MassMutual, PayPal, Square gibi firmalar bu yıl farklı amaç ve araçlar ile bitcoin satın almaya başladılar. Kripto para piyasasına gösterilen bu kurumsal ilginin boğaları güçlendirdiği görüldü. “On-chain analisti” olarak tanınan Willy Woo; bitcoin’in bu yıl girdiği boğa döngüsünün bir öncekinden daha kuvvetli olduğunu düşünüyor. Onun artık yeni bir “varlık türü” olmaya başladığını söyleyen Woo bitcoin endeksli varlık fonlarının sayıca artmasını bekliyor. Bitcoin’in böylece “gerçek dünyaya nüfuz etmeye başlayacağını” söyleyen Woo; “heyecan verici bir dönemden geçiyoruz” mesajı verdi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, bu hafta yaptığı açıklamalarda bitcoin’i bir “parasal enerji” olarak tanımladı. PlanB tarafından geliştirilen modele atıfta bulunan Saylor şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin parasal enerjiyle dolmuş bir bataryaya benziyor. Mantıklı bir yatırım için ortalama 4 yıl gibi bir süre tanınıyor. Bitcoin 200 haftalık hareketli ortalamasının üstünden işlem gördüğü müddetçe bitcoin ağı güç kazanıyor demektir. Piyasa hararetlendikçe bitcoin daha fazla enerji çekiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!