Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Novogratz, 2021 Yıl Sonu Bitcoin Tahminini Açıkladı

Bitcoin yatırımcısı ve ünlü milyarder Mike Novogratz, katıldığı bir programda Bitcoin ve regülasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Novogratz, Aralık 2021’de Bitcoin’in 65 bin dolara kadar çıkabileceğini tahmin ettiğini söyledi. Bununla birlikte milyarder, Bitcoin’in gerileyebileceği olası en düşük fiyatının da 14 bin 500 dolar seviyesi olduğunu ifade etti.

Galaxy Digital CEO’su ve Bitcoin yatırımcısı Mike Novogratz, CNBC’nin Squawk Box programında Bitcoin hakkında bazı yorumlar yaptı. Bitcoin boğası Novogratz, Aralık 2021’in sonlarında Bitcoin fiyatının 65 bin dolar bandına kadar çıkabileceğini öne sürdü. “Şu anda Bitcoin, altının %3’ü kadar büyüklüğe sahip ancak bu oran %10’a kadar çıkabilir.” diyerek bu yükselişin hiç de zor olmadığını ifade etti.

Milyarder, BTC için en düşük tahminin ise 14 bin 500 dolar olduğunu söyledi ve şu yorumu yaptı:

“Bitcoin 14.500 doların altına gerilerse beni çok üzer. Fakat bu iyi bir anlama da gelebilir. Böyle bir durumda ekonominin beklenenden çok daha hızlı toparlanmış olduğunu görebiliriz.”

Ünlü yatırımcı regülasyonlar hakkında da konuştu

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Bitcoin ve kripto para birimlerine getirilmek istenen regülasyonlar hakkında konuşan Novogratz, kripto para sektörü hakkında çıkan regülasyon konuşmalarına rağmen Bitcoin’in yükselmeye devam ettiğini dile getirdi. Bununla birlikte ünlü milyarder, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir konuda dikkatli olmak gerekiyor. Bu regülasyonlar, sabitkoinleri etkiliyor. Her ne kadar bu koinler Bitcoin ya da Ethereum’un peşinden gitmesi için tasarlanmış olmasalar da çoğunlukla perakende satış yapan şirketlere yöneliktirler.”

Uber örneğini verdi

Regülasyon konusunu bir örnekle açıklayan Novogratz, Uber CEO’sunun talebe yönelik nasıl büyüme kaydettiğini anımsattı. Uber CEO’su Travis Kalanick’in şirketi ayakta tutmak için regülasyonları adeta çiğnediğini aktaran Novogratz, buna rağmen Uber’e olan talebin yükseldiğini söyledi.

“Müşteriler Uber’i istiyordu. Uber de böylece sınırları aştı. Biz Galaxy Digital’de bunu yapamıyoruz, çünkü regülasyonlar var. Birçok kripto şirketi bu regülasyonların sınırlarını zorluyor.”

Novogratz, kendi şirketi için de konuşurken “Kripto paralara kucak açacak bir regülasyonu tercih ederdim.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!