Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin “Eşi Benzeri Görülmemiş” Talep Var

Bitcoin, 2020 yılında gördüğü rekor fiyatlarla birlikte kurumsal yatırımcılardan da talep görmeye başladı. Yıl içinde Microstrategy, Grayscale, Square gibi birçok dev şirketten yatırım alan BTC’nin fiyatı da taleple benzer şekilde yükseldi. Bünyesinde 16 milyar dolar değerinde dijital varlık bulunan BitGo’nun CEO’su Mike Belshe ise Bitcoin’e eşi benzeri görülmemiş bir talep olduğunu açıkladı.

Bu yıl kurumsal yatırımcılardan talep görmeye başlayan Bitcoin, birçok kurumsal şirketin güvendiği bir varlık haline geldi. Hatta Microstrategy CEO’su Michael Saylor, bir röportajında neden Bitcoin’in ideal bir hazine rezerv varlığı olduğunu açıkladı. Microstrategy’i takip eden bazı kurumsal firmalar da bu akıma kapıldı ve yüklü miktarda BTC almaya başladı. Bitcoin’e olan talep konusunda ise yakın zamanda BitGo şirket CEO’sundan bir yorum geldi. CEO Mike Belshe, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Pandeminin yarattığı ekonomik problemler sonucu yükselen Bitcoin’e “eşi benzeri görülmemiş” bir talep var.”

BitGo bünyesinde, Decrypt’in haberine göre, 16 milyar dolar değerinde dijital varlık bulunuyor. BitGo’nun bu açıklamasının ardından Grayscale şirketinin de bünyesinde ne kadar dijital varlık bulunduğunu açıkladığı belirtildi. Grayscale de BitGo’ya paralel olarak 16 milyar dolar değerinde dijital varlığa sahip olduğunu açıkladı.

BitGo nedir?

Kripto para saklama ve depolama hizmeti sunan BitGo, 2013 yılında Mike Belshe ve Ben Davenport tarafından kuruldu. Merkezi ABD – California’da bulunan şirket, kurumsal müşterilere hizmet veriyor. BitGo; Goldman Sachs, Galaxy Digital, Redpoint gibi büyük şirketlerden yatırım aldı.

Ekim ayında PayPal’ın BitGo’yu almak istediğine dair bazı haberler çıktı ancak yakın zamanda iki şirketin anlaşmaya varamadığına dair açıklama yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!