Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Kripto Para Şirketi BitGo’yu Almaya Mı Hazırlanıyor?

PayPal için BitGo gibi kripto para şirketini almaya hazırlanıyor olabileceği konuşuluyor. Gelen bilgilere göre ise PayPal ve BitGo temsilcilerinin konu hakkında yorum yapmayı reddettikleri öğrenildi.

PayPal, geçtiğimiz günlerde ABD’deki kullanıcılarının kripto para alım/satım işlemleri için PayPal cüzdanlarını kullanabileceklerini duyurmuştu. Bu duyurunun ardından Bitcoin fiyatı yükselmiş ve kripto para piyasalarında hareketlilik yaşanmıştı. Şimdi ise PayPal’ın kripto para şirketlerini almayı araştırdığı konuşuluyor. Bahsi geçen ilk şirket ise BitGo oldu.

BitGo nedir?

BitGo, 2013 yılında Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini hırsızlık gibi çeşitli olumsuzluklardan korumak, dijital cüzdan servisi sağlamak, kripto para portföy yönetimi desteği sunmak ve işletmeler için kurumsal kripto para hizmet paketi sağlamak için kuruldu. Blockchain tabanlı kripto para birimlerinin en güvenli şekilde saklanmasını sağlayan cüzdan uygulamaları potansiyel dolandırıcılıklara karşı oldukça güvenli kabul edilir. 

Şirkete Goldman Sachs gibi toplamda 25 büyük firmanın yatırım yaptığı paylaşılıyor. BitGo, aynı zamanda Binance, Coinbase gibi büyük kripto para firmalarına da hizmet vermektedir.

PayPal BitGo ile anlaşma mı yapacak?

Siliconangle’da aktarılan habere göre, PayPal’ın BitGo kripto para şirketini birkaç hafta içerisinde satın alması konusunda görüşmeler yapıldığı aktarılıyor. Aynı zamanda PayPal’ın BitGo dışında farklı kripto para şirketlerini de olası bir satın alım için araştırdığı öğrenildi. Uzmanlar, PayPal’ın bu hareketini kripto para piyasası için olumlu olarak yorumladı ve daha fazla kullanıcının dijital varlıkları benimsemeye başlayabileceklerini ifade etti.

PayPal’ın BitGo’ya yaptığı fiyat teklifi ise bilinmiyor. PitchBook, BitGo’nun en son 58.5 milyon dolar topladığını aktaran bir veri sunuyor. Bu rakama göre, PayPal’ın daha yüksek bir meblağ ödemek zorunda kalabileceği tartışılanlar arasında.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!