Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal ile Bitcoin ve Kripto Para İşlemi Yapılacak

Dünyanın en büyük finans platformlarından biri olan PayPal Holdings Inc., bugün itibarıyla kripto para sektörüne giriş yaptı. Şirketin ABD’deki kullanıcıları bundan böyle kripto para alıp satmak için PayPal cüzdanlarını kullanabilecekler.

Reuters haberine göre PayPal müşterileri gelecekte kripto para ile alışveriş yapmaya başlayabilecekler. ABD genelinde PayPal’ı kullanan 26 milyon işletmede kripto para ile işlem yapılabilecek. Şirket başlangıç aşamasında Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin gibi kripto paraları destekleyecek.

Müşteriler önümüzdeki haftalardan itibaren kripto para alıp satabilmeye de başlayacaklar. Şirketin açıklamalarına göre bu hizmetten başlangıç aşamasında yalnızca ABD’deki kullanıcılar faydalanabilecek. Ancak şirket 2021’in ilk yarısında bu hizmetin ölçeğini genişletmeyi planlıyor. Fakat Türkiye’de erişime kapalı olan PayPal’in kripto para hizmetinin kullanılması mümkün görünmüyor.

İşlemler nasıl yapılacak?

Şirketin açıklamalarına göre PayPal tabanlı kripto para işlemlerinin varsayılan ödeme aracı itibari paralar olacak. Dolayısıyla kullanıcılar bir işletmede kripto para işlem yaptıklarında işletme sahibine itibari para aktarılacak.

Şirket bu kripto para işlemlerini destekleyebilmek için New York Mali Hizmetler Departmanı’ndan (NYDFS) ilgili ruhsatı aldı. Yasal uyumluluğu böyle sağlayan şirket; bu işlemlerin teknolojik altyapısını sağlayabilmek için Paxos ile iş birliği yapıyor olacak.

paypal-kripto-para

Geçen aya kadar dedikodudan ibaretti

PayPal’ın ve ona bağlı olan Venmo adlı şirketin kripto para işlemlerini desteklemeye başlayabileceği iddiası geçen ay öne sürüldü. CoinDesk tarafından paylaşılan bir haberde PayPal cüzdanlarına kripto para desteği gelebileceğinden bahsedildi. Fakat şirket o dönem bu iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı.

Şirket şimdiyse kripto para işlemlerini desteklediğini açıklamakla kalmayıp bu hizmetleri büyüteceğinin bilgisini paylaştı. PayPal Başkanı Dan Schulman, şirketin zaman içerisinde daha farklı ülkelerde de hizmet vermeye başlayabileceğini söyledi. Schulman ayrıca PayPal’ın merkez bankaları ve özel şirketler ile dijital para konusunda iş birliği yapacağını duyurdu.

Bitcoin fiyatı lira karşısında rekor tazeledi

Dün gece 12 bin doları geçen Bitcoin fiyatı bugün PayPal haberi ile birlikte yukarı tırmanmayı sürdürdü. Bunun sebebi kripto para camiasının PayPal haberini genel olarak olumlu bir şekilde karşılamış olması. Galaxy Digital kurucusu Michael Novogratz bunu kripto paralar açısından “yılın haberi” olarak değerlendirdi.

https://twitter.com/novogratz/status/1318882730118139904

Bunun sonucunda Aralık 2017’de TL karşısında 78 bin liralık bir rekor kıran Bitcoin fiyatı bugün artan döviz kurunun da etkisiyle neredeyse 98 bin lirayı gördü.

bitcoin-paypal-tl-rekor

Bitcoin fiyatının 12 bin 400 dolara kadar çıkmış olması, yerli borsalardaki BTC fiyatının 97 bin 900 liraya çıkmasına yol açtı. Bitcoin bu seviyenin üstüne yüzde 2 oranında daha değer kazanırsa bir adet Bitcoin 100 bin lira gibi bir fiyattan alınıp satılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!