Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsasına Kayıtlı Şirket Rezervini Bitcoin’e Ayırdı

Londra merkezli Fintech firması Mode, şirket rezervinin %10’unu Bitcoin almak için ayırdığını duyurdu. Londra Borsası’nda işlem gören şirket, topladığı 7.5 milyon sterlinin büyük bir kısmını Bitcoin’e yatırmış olacak.

Fintech firması Mode, Bitcoin’i rezerv varlığı olarak benimsemek istediğini açıklayarak sermayesinin %10’unu Bitcoin’e ayırdı. Mode, İngiltere faiz oranlarında görülen %0.1’lik rekor düşük seviye nedeniyle düşük faizli yatırım araçlarından uzak durmaya çalıştığını ifade etti. Firma, fon gelirlerini yükseltmek ve getirilerin toplam değerini artırmak için yüksek faizli varlıklara yönelmek istediğini belirtti. Bunun için de Bitcoin tercih sebebi oldu.

İngiltere Redwood Bank’ın kurucu ortağı ve yöneticisi Jonathan Rowland tarafından kurulan Mode, Londra Borsası’nda (LSE) listelenen ve kullanıcılara Bitcoin ile işlem yapma olanağı sunan ilk şirketlerden oldu. Mode’un uygulaması üzerinde kullanıcılar sterlin ve euro ile Bitcoin alıp satabiliyorlar. Bununla birlikte, kullanıcılara Bitcoin’i cüzdanlarında tutma olanağı da sağlıyor. Rowland, yaptıkları bu uygulama ile ilgili şunları söyledi:

“Covid19’un yaşattığı zorluklar ve İngiltere Merkez Bankası’nın 326 yıllık tarihinde görülmüş en düşük faiz oranları göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin’in uzun vadedeki değerine olan güvenimiz yükseldi. Günümüzde ödemeler modern, ileriye dönük ve ihtiyatlı bir rezerv yönetim stratejisi çerçevesinde gerçekleştiriliyor.”

Yüklü Bir Alım İşlemi Değil

Mode’un nakit rezervinin yüzde 10’unu Bitcoin’e ayırmış olması kripto para takipçileri tarafından hoş karşılansa da şirketin yaptığı alım işleminin yüklü olmadığı söylenebilir. Larry Cermak’ın aktardıklarına göre şirketin haziran ayı sonu itibarıyla 722 bin sterlinlik bir nakit rezervi bulunuyordu. Bunun yüzde 10’unun Bitcoin’e ayrılmış olması ise şirketin hemen hemen 6.7 adet Bitcoin aldığı anlamına geliyor.

mode-nakit-rezerv-bitcoin
Mode’un nakit rezervi, Kaynak

Kurumsal Firmaların Bitcoin Hamlesine Paralel Bir Gelişme

Fintech firması Mode’un yaptığı bu hamlenin bazı kurumsal firmaların son dönemlerde yaptığı Bitcoin yatırımlarına paralel şekilde gerçekleştiği yorumu yapıldı. Microstrategy, 250 milyon dolar değerinde BTC almıştı. Ardından 175 milyon dolarlık bir yatırım daha yaparak toplamda 425 milyon dolar değerinde BTC aldığını duyurmuştu. Bu haberi Square’in 50 milyon dolarlık yatırımı izledi. Square de bakiyesinin %1’lik kısmını Bitcoin’e ayırdığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!