Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy 175 Milyon Dolarlık Bitcoin Aldığını Açıkladı

Geçtiğimiz ay 250 milyon dolar değerinde Bitcoin aldığını açıklayan MicroStrategy 175 milyon dolarlık daha BTC yatırımı yaptığını açıkladı. Şirketin yatırımlarına 17 bine yakın Bitcoin eklemesi ile sahip olduğu toplam BTC miktarı 425 milyon doları buldu.

Birkaç gün önce gerçekleşen yönetimin kurulu toplantısında Bitcoin’i şirketin öncelikli rezerv varlığı olarak ilan eden MicroStrategy bugün, 16.796 adet Bitcoin aldıklarını açıkladı.  Şirketin kurucusu ve CEO’su Michael Saylor, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son yapılan yatırımla birlikte toplam 425 milyon değerindeki 38.250 adet Bitcoin alımı yaptıklarını duyurdu. Saylor, daha önce de birçok kez enflasyona karşı Bitcoin’e güvenini destekleyen açıklamalarda bulunmuştu.

MicroStrategy, elinde tuttuğu 38.250 adet Bitcoin ile tüm BTC arzının %0.18’ine sahip durumda. Bu hamle ile önde gelen ticari bilgi toplama şirketlerinden biri olan MicroStrategy, Bitcoin’e olan inancını ve bağlılığını bir kez daha göstermiş oldu.

Bitcoin Hamlesi Bekleniyordu

NASDAQ-100’de listelenen MicroStrategy’nin dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna yaptığı bildiri ile Bitcoin yatırımını derinleştirebileceğinin sinyallerini verdi. Yayınlanan bu 8-k bildirisi sonrası MicroStrategy’nin böyle bir hamle yapması bekleniyordu.

Şirket, doların değer kaybından korunmak ve enflasyondan kaçmak için Bitcoin, altın, gümüş gibi yatırımlarda bulunuyordu. 11 Eylül’de gerçekleşen toplantı sonrası şirketin yeni politikasının 250 milyon dolarlık Bitcoin yatırımını genişletmek olduğu öngörülüyordu. Bu toplantı doğrultusunda Bitcoin altın ve gümüşü sollayarak, milyar dolarlık şirketin ana rezerv birimi olarak kabul edildi.

Bitcoin’in eylülün ilk yarısında yaşadığı düşüş sonrasında bu hafta başından itibaren yükselişe geçmesi ve BTC fiyatının son 24 saat içerisinde %3’e yakın bir artış göstermesi şirketin Bitcoin hamlesinde etkili olabileceği konuşuluyor. Birçok uzmanın Bitcoin için yeniden boğa piyasası söylemlerine girmesi, şirketi hızlıca harekete geçirmiş ve “düşükten al” taktiğini izlemeye itmiş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment