Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Bakkt 200 Milyon Dolarlık Rekor Kırdı

Vadeli Bitcoin borsası Bakkt 200 milyon dolarlık yeni bir hacim rekoru kırdığını açıkladı. Bakkt kullanıcıları bir önceki rekor sayıya %36’lık fark atarak bir gün içerisinde neredeyse 16 bin adet sözleşme açtılar.

Bitcoin (BTC) fiyatı dünkü Tether (USDT) ve MicroStrategy haberleri ile birlikte hızla yükselmeye başladı. Spot piyasasında yaşanan bu hareketliliğin etkileri vadeli işlem piyasasında da hissedildi. Bunun sonucunda Bakkt’ın ticaret hacminde yeni bir rekor elde edildi.

200 Milyon Dolarlık Rekor

Bakkt yönetiminin sosyal medya hesabından yayınladığı duyuruya göre Bitcoin yatırımcıları bir gün içerisinde 15 bin 955 tane sözleşme açtılar. Teslimatı fiziki olarak yapılacak olan bu 15 bin 955 sözleşme Bakkt için yeni bir hacim rekorunu temsil ediyor.

Bakkt ağustos ayının sonunda 147 milyon dolarlık bir hacim elde edip temmuz ayından sonra yeni bir rekor kırmıştı. Fakat borsa şimdi 200 milyon dolarlık hacmiyle bu eski rekoruna %36 fark atmış oldu. Bu 200 milyon dolarlık hacim ayrıca Bakkt’ın eylül ayı genelindeki günlük ortalama hacminin iki katına denk geliyor.

Bu sözleşmelerin fiziki teslimatlı olduğunu vurgulamak gerekiyor. Burada mevzubahis Bitcoin olduğu için ‘fiziki’ kelimesini kullanmak pek uygun olmayabilir. Fakat bu sözleşmelerin diğerlerinden farkı; bunların teslimatının nakit para ile değil Bitcoin ile yapılıyor olmasıdır. Ancak Bakkt’ın geçmiş verilerine bakıldığında çok az sayıda yatırımcının gerçekten Bitcoin ile teslimat aldığı görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment