Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın En Büyük Bankasından Blockchain Atağı

Rusya devlet bankası Sberbank’ın Zürih merkezli yan kuruluşu olan Sberbank Switzerland AG, blockchain destekli bir alım-satım platformuna katılma kararı aldı.

Rusya’nın önde gelen bankalarından biri olan Sberbank‘ın İsviçre kolu Sberbank Switzerland AG ve blockchain tabanlı emtia alım-satım platformu Kamgo iş birliği duyurusunda bulundu. İki taraftan da yetkili kişilerce yapılan açıklamlara göre; Sberbank tarafı için yenilikçi ve dijitalleşme yolunda önemli bir adım olan bu anlaşma, Kamgo için de kullanıcılarına küresel pazarların kilidini açan bir ortaklık olarak görülüyor.

Sberbank Switzerland AG temsilcileri Cointelegrah’a yaptıkları açıklamada, Komgo ile yapılan bu iş birliğinin finans dünyasının giderek dijitalleşmesi üzerine atılan bir adım olduğunu söyledi. Merkeziyetsiz finans alanında faaliyet gösteren bir start-up olmasına rağmen Sberbank gibi dev bir isimle iş birliği yapan Komgo, Ethereum ağı üzerine kurulan İsviçre merkezli finansal alım-satım platformudur.

rusya-blockchain

Sberbank Blockchain Ekosistemini Sıkı Takip Ediyor

Sberbank’ın yetkili ismi Evgeny Kravchenko, Sberbank Switzerland AG’nin hem yerel hem global anlamda emtia alım-satımı için önemli bir rol oynadığını Vurguladı. Kravchenko, son yıllarda piyasa ihtiyaçlarını takiben finans alanında dijitalleşmenin hızlandığını ve Sberbank operasyonlarının da bu teknolojiye ayak uydurmasıyla daha verimli hale geleceğini söyledi.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, Rus devlet bankası Sberbank’ın blockchain teknolojisine o kadar da uzak olmadığı biliniyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan açıklamalara göre Rus hava yolu şirketi S7 ve Sberbank blockchain tabanlı bir bilet sistemi kurmak üzere anlaşma sağladılar.  Bu sistem sayesinde Rusya‘da ilk kez dijital tokenlar, ödeme yöntemi olarak kullanılabilecek. Sistemin bu ay içinde hazır olması planlanıyor.

Bunların yanı sıra Rusya’nın en büyük bankasının Rus rublesine sabitlenmiş kendi sabitkoinini çıkartmayı planladığı da biliniyor. Sberbank’ın çıkarmayı düşündüğü bu sabitkoinin, 2021 yılında yürürlüğe girecek kripto paraları düzenleme yasası ile de uyumluluk gösterecek şekilde hazırlanması öngörülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment