Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Dijital Parayla Bilet Satılacak

Rusya’nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank, blockchain tabanlı bir bilet sistemi kurmak için S7 Hava Yolları ile görüşüyor.

Rus devlet bankası Sberbank ve yerli hava yolu şirketi S7, blockchain teknolojisine dayanan bir bilet satış sistemini hayata geçirmek için iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Yerel haber kaynaklarından olan Kommersant’ın yayımladığı rapora göre, sistemin eylül ayında faaliyete geçmesi planlanıyor. Bu sistem ile birlikte Rusya’da bir ilke imza atılmış olacak ve dijital tokenlar ile ödeme yapılmaya başlayacak.

İlk aşama için sistemin hedefinde yalnızca kurumsal müşterilerin olması bekleniyor. Konuyla ilgili temsilcilerin yaptığı açıklamaya göre blockchain tabanlı yeni sistem, şu an yaklaşık 10 gün süren ödeme işlemi sürelerini 20 saniyeye kadar indirecek. Kommersant’ın bildirdiği üzere, bu yeni bilet satış sistemi blockchain tabanlı bir platform kullanıyor ve akıllı sözleşmeler hazırlayabildiği gibi şirketlerin kendi blockchain uygulamalarını geliştirmesine de olanak tanıyor.

Tokenize Çalışmaları

Bu yeni girişimde tokenize detaylarının nasıl şekilleneceği henüz belli değil. Sberbank’ın akıllı sözleşmeleri kullanarak kurumsal müşterilerinin hesabını tolkenize hale getirmesi planlanıyor. S7 Hava Yolları’ndan bir yönetici yaptığı açıklama ile bu durumu açıklıyor ve tokenlerin kullanıcıların gerçek hesaplarına bağlanacağını söylüyor.

Geçtiğimiz aylarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından, kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasını yasaklayan bir yasa tasarısı imzalandı. Tasarının 2021’de yürürlüğe girmesi planlanırken, Rusya paranın dijitalleşmesinden tamamen elini çekmiş değil.

Ağustos ayının başında yayınlanan bir rapora göre devlet bankası Sberbank, Rus Rublesi’ne bire bir olacak şekilde bir sabitkoin çıkarmayı planlıyor. Bunun yanı sıra eylülde faaliyete geçmesi beklenen bilet ödeme sistemi ile Rusya’nın tokenize yolunda ne kadar kararlı olduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment