Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Gelişme Bitcoin Fiyatını 11 Bin Dolara Düşürebilir

Cuma günü itibarıyla 62 bin opsiyon sözleşmesinin teslim tarihinin dolmasının Bitcoin cephesinde yaratacağı etkiler, hem yatırımcılar hem kripto para piyasasını takip edenler tarafından merak ediliyor. Uzmanlara göre, bu durum Bitcoin’in piyasa oynaklığını arttırabilir.

Bitcoin opsiyon ve vadeli işlem sözleşmelerinin teslim tarihleri her ayın son haftasında dolar ve bu dönemlerde Bitcoin fiyatı için büyük önem taşır. Yaklaşık olarak 62 bin Bitcoin opsiyon sözleşmesinin teslim tarihi de 28 Ağustos Cuma günü doluyor. BTC vadeli işlemlerinin ve opsiyon sözleşmelerinin süresinin dolmasının, Bitcoin değeri üzerinde kaçınılmaz bir etkiye sahip olduğu bilinen bir gerçek ve bu etkinin yönü ise yaygın olarak BTC alehine gözlemleniyor.

BTC opsiton sözleşmelerinin teslim tarihlerinin dolmasını gösteren grafik. Kaynak

Bitcoin’in Volatilitesini Arttırabilir

62 bin gibi büyük sayılarda opsiyon sözleşmesinin teslim tarihinin sona ermesi, Bitcoin için bir piyasa oynaklığının habercisi olabilir. Crypterium’a göre hafta başı ile cuma arasında olması beklenen dalgalanma Bitcoin fiyatının 11 bin dolara düşüşü ile son bulabilir. Fakat bu cuma günü yaklaşık 7 milyar dolar değerindeki opsiyon sözleşmesinin teslim süresinin dolmasının ardından, BTC keskin bir sıçrama yapabilir. Yani, 62 bin opsiyon sözleşmesinin teslim sürelerinin dolması cumaya kadar bir dalgalanma ve düşüş getirse de, BTC’nin önümüzdeki hafta yeniden bir toparlanma sürecine girmesi bekleniyor.

Bunun yanı sıra Fed’in yıllık olarak düzenlediği Jackson Hole konferansı da bu perşembe yapılacak. Çoğu analist ve piyasa uzmanı, Fed’in açıklayacağı enflasyon yükseltme kararı ile Bitcoin grafiğinin yükselişe geçeceğini tahmin ediyor. Yani rekor sayıda opsiyon sözleşmesinin teslim sürelerinin dolması BTC için bir volatilite yaratsa da, hem Fed’in açıklaması hem de cuma gününün ardından Bitcoin yeni bir yükseliş rallisi sergileyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment