Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Kripto Para Birimlerini Yasaklayabilir

Hindistan Hükümeti kripto para birimleri için tasarlanan yasak konusunu yeniden gündemine aldı. Bloomberg’ün haberine göre Hindistan Bakanlar Kurulu bunu yasalaştırmak için yeni bir tasarı hazırlamaya başladı.

Hindistan ülkedeki kripto para işlemlerine bir kısıtlama getirmek ve kripto para ticaretini yasaklamak istiyor. Bloomberg’ün atıfta bulunduğu kaynaklara göre Hindistan kabinesi söz konusu tasarıyı kısa süre içerisinde değerlendirmeye alacak ve tasarı ardından meclise sunulacak.

Hükümetin kripto para birimlerine getireceği yasağın alım-satım işlemlerini kapsayacağı aktartılıyor. Hükümet buna karşılık olarak blockchain teknolojisi ve dijital para birimleri ile ilgili araştırma yapmak, yerel sektörü kalkındırmaya devam etmeyi hedefliyor.

2 Milyon Kişiyi Etkileyecek

Hindistan’da Merkez Bankası’nın aldığı yasak kararı bundan sadece birkaç ay önce kalkmışken şimdi yeni bir yasak daha gündeme geldi. Hindistan’da kripto para ticaretine getirilecek bir yasak kararının 1.7 milyon kişiyi doğrudan etkilemesi bekleniyor.

Hindistan Merkez Bankası 2018 yılında buna benzer bir karar alarak kripto para alım-satımını yasakladı. Ülkedeki kripto para kullanıcıları yıllar süren yasal mücadeleden zaferle ayrıldılar ve Merkez Bankası’nın aldığı bu yasaklama kararı Mart 2020’de Yüksek Mahkeme tarafından hükümsüz kılındı.

TechSci Research tarafından yapılan araştırmalara göre ülkedeki kripto para hacmi bu kararın ardından beş kat büyüdü. Bu sırada Paxful ve WazirX gibi şirketlerde normalden çok daha fazla miktarda gelir elde etmeye başladılar. Ülkede alınacak yeni bir yasak kararının bu şirketleri de etkileyeceği söylenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment