Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası BitMEX Kimlik Doğrulama Sürecinin Detaylarını Paylaştı

BitMEX, Twitter üzerinden kimlik doğrulama sürecini hızlandırdığını duyurdu. BitMEX, kullanıcıların işlem yapmaya devam etmeleri için 5 Kasım 2020 saat 00:00’a kadar kimliklerini tamamen doğrulamaları gerektiğini açıkladı.

BitMEX, blog yazısında kimlik doğrulama programı kapsamında kimliğini doğrulamamış kullanıcıların yeni pozisyon açamayacağını ve 4 Aralık 2020 00:00’dan itibaren BitMEX hesaplarından para çekemeyeceklerini belirtti.

BitMEX Kimlik Doğrulama Programı Nedir?

BitMEX, bu programı 28 Ağustos 2020’de duyurmuştu. Programa göre kullanıcılar diğer kripto para borsalarında olduğu gibi dört aşamalı bir doğrulama sürecinden geçecek. Bu süreçte kullanıcılardan talep edilenler fotoğraflı kimlik, onaylı adres belgesi, selfie ve yatırımla alakalı birkaç sorunun cevaplanması şeklinde belirtiliyor.

Kimlik Doğrulama Takvimi

-5 Kasım 2020 00:00 UTC: 

Pozisyon açmak veya artırmak için kimliğin doğrulanması zorunlu hale gelecek. BitMEX platformunda bulunan tüm kullanıcıların doğrulama sürecini tamamlaması şartı getirildi. Sadece mevcut açık pozisyonlar henüz doğrulanmamış kullanıcılar tarafından düşürülebilir veya tutulabilir. Bununla birlikte, satış ortaklıklarında gerçekleşecek ödemelere de doğrulama şartının getirildiği belirtildi. Doğrulanmamış hesapların ödemeleri sıfır olarak belirlenecek.

-4 Aralık 2020 00:00 UTC:

Para çekme işleminde doğrulama sürecinin tamamlanmış olması zorunlu olacak. Tüm BitMEX kullanıcıları, hesaplarından para çekmek için doğrulama prosedürlerini tamamlamaları şart koşuldu. Tüm parasal işlemler kullanıcıların kimliklerini doğrulamasının ardından eskisi gibi problemsiz olarak devam edecek.

-4 Aralık 2020 Sonrası:

Doğrulanmamış hesaplarda kalan açık pozisyonlar varsa, bunlar 4 Aralık 2020’de gözden geçirilecek ve kullanıcılarla iletişime geçilecek.

BitMEX’in Duyurusuna Twitter’dan Gelen Tepkiler

Twitter kullanıcıları, BitMEX’in paylaştığı duyurunun ardından ilginç yorumlarda bulundu. Bazı kullanıcılar BitMEX’in bu duyurusunu Bitcoin’e bağladı. BitMEX’in doğrulama sürecinin Bitcoin için bullish olduğunu öne sürenlerin yanında bearish olduğunu söyleyenler de oldu. Analist Nick Core (@Crypto_Core) ise yorumuyla en çok ilgiyi toplayan kişi oldu:

“Lol – asıl para çıkışı şimdi gerçekleşecek”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!