Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Fonlarına Bir Günde 300 Milyon Dolarlık Kripto Para Eklendi

Dijital varlık yönetim şirketi Grayscale Investments, yalnızca son 24 saatte şirket ürünleri aracılığı ile portföylerine 300 milyon dolarlık kripto para eklendiğini duyurdu.

Grayscale CEO’su Barry Silbert sosyal medya üzerinden şirketin portföy tablosu gönderisini paylaşarak, Grayscale yönetimi altındaki varlıklara (AUM) 1 günde 300 milyon dolarlık kripto para birimi eklendiğini duyurdu. Paylaşılan gönderiye göre, Grayscale yönetimi altındaki toplam tutar 7,3 milyar dolara tırmandı.

Birçok piyasa yorumcusu bu sıçramada, PayPal’ın 2021’en itibaren kripto paraları destekleyeceğini duyurduğunu son gelişmenin etkili olabileceğini öne sürüyor. PayPal gelişmesi, birçok kişi için “kripto paraların kabulü” şeklinde bir yankı uyandırdı ve kripto para sektörüne de oldukça olumlu yansıyan bir gelişme olarak yorumlandı.

Grayscale AUM durumu

Kripto para fonu Grayscale Investments’ta yönetim altındaki varlıkların (AUM) çoğu, şirketin Bitcoin ve Ethereum donlarını yönetmek için sağladığı Grayscale Bitcoin Turst ve Grayscale Ethereum Turst ürünlerinde toplanıyor. Fakat diğer ürünlere bakıldığında da belli başlı artışlar gözlemleniyor. Litecoin (LTC) Trust, bir önceki tabloya göre %7,5 oranında artış gösterirken, Zcash Trust da aynı zaman zarfında %6’dan fazla yükseldi.

Grayscale-kripto-para
Grayscale için yönetim altındaki varlıkları gösteren tablo. Kaynak

Grayscale Bitcoin Turst, şu an yönetim altında 6 milyar dolardan fazla Bitcoin tutuyor. Bu da, Coingecko’ya göre dolaşımda olan toplam Bitcoin arzının 18 milyon 524 bin 487 olduğu göz önünde bulundurulduğunda; Grayscale’in %2,5’ini kontrol ettiği anlamına geliyor.

Bitcoin’den sonra şirket bünyesinde en çok fona sahip kripto para birimi ise, lider altcoin Ethereum. Grayscale Ethereum Trust, ikinci sırada olmasına karşı AUM 1 milyar doların hemen altında; 942 milyon dolarda konumlanıyor. Bu da Grayscale bünyesinde Bitcoin fonlarının ne kadar baskın ve açık ara ile en çok tercih edilen olduğunu gözler önüne seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!