Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy CEO’su: Kurumsal Yatırımcı Bu Yüzden Bitcoin Alıyor

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, CNBC ile gerçekleştirdiği söyleşide kurumsal yatırımcıların neden rezerv varlık olarak Bitcoin yatırımı yapmayı tercih ettiği hakkında konuştu. Saylor, Tesla CEO’su Elon Musk ile Twitter üzerinden yürüttüğü Bitcoin konuşmasından da bahsetti. 

Geride bıraktığımız hafta 650 milyon dolarlık daha Bitcoin aldığını açıklayarak BTC yatırımına hız kesmeden devam eden MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, CNBC ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Merak edilen soruları yanıtlayan Saylor, şirketin BTC yatırımı ile bu yıl 500 milyon doların üzerinde kâr elde ettiğini açıkladı.

Michael Saylor söyleşide, Tesla CEO’su Elon Musk ile Twitter üzerinde başlayan Bitcoin satın alma sohbetlerinin devamındaki detayları açıklayamayacağını söyledi. Hazine rezervlerinin birincil varlığı olarak fiat para birimlerini benimseyen şirketler hakkında da yorumda bulunan Saylor, şu ifadeleri kullandı:

“Tesla, Apple, Google gibi şirketlerin hepsinde aynı sorun var; büyük bir nakit yığının üzerinde oturuyorlar ve hissedarlarının servetini her yıl %15-20 oranında eritiyorlar”

“Fiat para birimleri 1 yılda %15 erirken, Bitcoin %100 kazandırıyor”

Michael Saylor açıklamalarında; şirketlerin yılda %15-20 aralığında değer kaybeden fiat para birimlerindense, Bitcoin’e yatırım yaparak çok daha kazançlı bir yol izlemeye başladığını belirtiyor. BTC fiyatının bu yıl %100’ün üzerinde değerlendiğine değinen Saylor, altına olan güven azalmışken Bitcoin’in doğru yerde ve doğru zamanda olduğunu söylüyor.

“Bitcoin tasarlanan ve güvenli liman olarak görülen bir varlık olarak; dünyanın ilk dijital para politikasını yayıyor”

Artık yatırımcı profilinin ve yatırım amaçlarının değiştiğine değinen Saylor, 2017 rallisinden sonra satış baskısı ile gelen çakılma gibi bir düşüşü bu kez beklemediğini de belirtiyor. Yatırımcı profiline artık kurumsal şirketler ve yüksek değere sahip deneyimli yatırımcıların eklendiğini söyleyen Saylor, bu isimlerin Bitcoin’i uzun süreli bir yatırım olarak gördüklerini dile getiriyor.

“Bitcoin’in hala bir güvenilirlik sorunu var mı?”

MicroStrategy CEO’su söyleşide yöneltilen, “Bitcoin’in hala bir güvenilirlik sorunu var mı?” sorusuna, sektörün bu yıl çok daha olgunlaştığı ve karakteristik özelliklerinin değişmeye başladığını vurgulayarak cevap veriyor. Mart ayından bu yana Paul Tudor Jones, Bill Miller, Guggenheim, Square ve MicroStrategy gibi isimlerin sektöre girmeye başladığını söyleyen Saylor; piyasaya sadece bu isimler milyarlarca dolarlık para girişi olduğuna dikkat çekiyor. CEO bu isimlerin bir spekülasyon yüzünden burada olmadığını, Bitcoin’in dünyanın en önemli değer saklama aracı olduğuna inandıkları için geldiklerini dile getiriyor.

Saylor, Bitcoin’in yatırımcıya altının tüm yararlarını sağladığını ve hatta daha fazlasını sunduğunu belirtiyor. Bitcoin’in sınırlı arzından bahseden CEO, bunun BTC değerinde çok önemli bir faktör olduğunun altını çiziyor. Yatırımcıların artık BTC alıp fiyat yükselince satmaktansa, uzun yıllar ellerinde tutmak üzere yatırım yaptıklarını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!