Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Bitcoin İçin Yeni Açıklamalar Yaptı

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile Bitcoin (BTC) ile ilgili görüşlerini paylaştı. Bitcoin’in yanı sıra Dogecoin (DOGE) hakkında da konuşan Musk, Bitcoin ile itibari para arasında bir benzerlik olduğunu öne sürdü.

Elon Musk 20 Aralık günü Dogecoin (DOGE) ile ilgili bir paylaşım yaptı ve DOGE fiyatı bunun ardından %20’den fazla yükseldi. Musk bunun ardından Bitcoin ile ilgili de birkaç tweet paylaşıp onu itibari paraya benzetti.

“Neredeyse itibari para kadar saçma”

Elon Musk Bitcoin fiyatının 7,100 dolar olduğu Ocak 2020 tarihinde bir tweet paylaşıp, “Anahtar kelimem Bitcoin değil.” dedi. Musk Bitcoin fiyatının 23 bin 800 dolara kadar çıktığı 20 Aralık günü yeni bir paylaşımda bulundu ve “Anahtar kelimem Bitcoin.” dedi. Musk bunun ardından şaka yaptığını da belirtti.

Tesla ve SpaceX CEO’sunun bir sonraki açıklaması bitcoin ve itibari para ile ilgili oldu. Musk, “Bitcoin neredeyse itibari para kadar saçma.” yorumuyla kripto para takipçilerinin tepkisini çekti.

elon-musk-bitcoin-btc

Bu kadar büyük işlemler yapmak mümkün mü? 

Musk’ın bitcoin ile ilgili yaptığı paylaşımlar bununla kısıtlı kalmadı. Yine Twitter hesabından mizahi bir görsel paylaşan Musk, bu tweeti ile 170 binden fazla beğeni aldı.

elon-musk-bitcoin-btc-kripto-para-coin-token

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Elon Musk tarafından yapılan bu açıklamalara bir yanıt verdi. Elon Musk’a bir tavsiyede bulunan Saylor, kendisine “Eğer hissedarlarına 100 milyar dolarlık bir iyilik yapmak istersen Tesla’nın kasasındaki dolarlarla bitcoin al. S&P500’de listelenen diğer firmalar sizin izinizden gider ve o 100 milyar dolar zamanla 1 trilyon dolara kadar çıkar.” dedi. Saylor böylece bitcoin’in 10 katlık büyüme potansiyelini açığa çıkardı.

Musk’ın buna yanıtı ise “Bu kadar büyük işlemler yapmak mümkün mü ki?” oldu. Saylor bu soruya “Evet, ben birkaç ayda 1.3 milyar dolarlık bitcoin aldım. İstersen sana nasıl alınacağını anlatırım.” diyerek yanıt verdi.

michael-saylor-elon-musk-bitcoin-btc-kripto-para

Bitcoin boğalarını memnun etti

Elon Musk’ın “Bu kadar büyük hacimli işlemler yapmak mümkün mü?” sorusu, kripto para destekçilerine ümit verdi. Kripto para borsası Gemini’nin kurucusu Tyler Winklevoss, yaşanan bu gelişmelerle ilgili şöyle bir paylaşım yaptı:

“Elon Musk Tesla’nın bilançosunu bitcoin’e geçirdiği zaman artık ‘Bitcoin fiyatı Ay’a çıkacak!’ değil ‘Bitcoin Mars’a çıkacak!’ diyeceğiz.”

Buna benzer bir tweet Tron CEO’su Justin Sun’dan da geldi. Sun, Musk’ın sorduğu soruya atıfta bulunarak “Mars’a çıkıyoruz!” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!