Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novogratz’dan 6 Ay Süreli Bitcoin (BTC) ve Tesla Tahmini

Bitcoin (BTC) yatırımcısı ve milyarder girişimci Mike Novogratz, bugün oldukça iddialı bir açıklamada bulundu. 20 Aralık tarihinde Bitcoin ve Dogecoin hakkında yaptığı açıklamaları ile yine gündem olan Elon Musk’a değinen Novogratz, BTC’nin TSLA’yı geçeceğini belirtti.

TSLA’nın yükselişi Bitcoin’i geride bıraktı 

Tesla’nın hisse senedi TSLA da özellikle 2020 yılında inanılmaz bir büyüme elde etti. TSLA, bütün piyasaların sert düşüş yaşadığı Mart 2020 tarihinde 60 dolar bandına kadar geriledi. Basın saati itibarıyla ise bir TSLA 620 dolardan işlem görüyor. Yani bunun yaklaşık 10 kat artış elde ettiği söylenebilir.

Öte yandan lider kripto para birimi Bitcoin ise Mart 2020 tarihinde gerilediği 3.700 dolardan, 24.200 dolara kadar yükseldi. Bu yükseliş yaklaşık olarak 6,5 kata tekabül etmekte ve TSLA, yükseliş oranı açısından Bitcoin’i geride bırakmış durumda.

TSLA’nın toplam piyasa değeri 627 milyar dolar seviyesinde iken BTC’nin 427 milyar dolar ile yaklaşık 200 milyar geride olduğu görülüyor.

Bitcoin, 6 ayda TSLA’yı geride bırakabilir 

Mike Novogratz ise sadece 6 aylık bir süre içerisinde Bitcoin’in TSLA’dan çok daha büyük toplam piyasa değerine sahip olacağını belirtti. Hem TSLA’nın hem Bitcoin’in kültleştiğini ifade eden Novogratz, BTC’nin ise daha risksiz olduğunu vurguladı.

Novogratz’a göre Tesla’nın daha fazla riske sahip olma sebebi ise şirketin arkasında Elon Musk’ın yer alması. Bitcoin ise hiçbir kurucuya veya merkezi yönetime sahip olmayıp, tamamen merkeziyetsiz bir yapıda.

Bitcoin fiyatının sert çakıldığı böyle bir günde Novogratz’ın ileri görüşlü ve iddialı tahmini, yatırımcılara umut veriyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!