Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uber Yatırımcısı 200 Dolardan Bitcoin Aldığını Açıkladı

Bitcoin hakkındaki olumsuz yorumlarıyla bilinen Uber yatırımcısı Jason Calacanis, Bitcoin’de görülen fiyat rekorunun ardından sosyal medyada BTC hakkında bazı paylaşımlarda bulundu. Twitter’da açıklama yapan Calacanis, 200 dolardan Bitcoin aldığını duyurdu.

Uber yatırımcısı Calacanis geçmişte Bitcoin ile ilgili olumsuz açıklamalar yaptı. 2018’de CNBC’nin SquawkAlley programına konuk olan Calacanis, Bitcoin’in balon olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bitcoin, son 20 gün içinde değerinin yarısını kaybetti. Başka bir teknolojinin gelip BTC’nin yerini alması muhtemel.”

Son günlerde 20 bin dolar barajını aşıp 24 bin dolara ulaşan Bitcoin fiyatının ardından paylaşımda bulunan ünlü yatırımcı, bir kullanıcıya verdiği yanıtta “200 – 800 dolardan BTC aldımdedi.

bitcoin-uber
Ünlü yatırımcı, Bitcoin’in sıfır dolar olacağı üzerine yaptığı yorumlarla gündeme gelirken “Şu an Bitcoin almak için uygun bir zaman mı?” sorusunu sormasıyla birlikte kullanıcıların dikkatini üzerine çekti ve birçok popüler isimden cevap aldı. Kullanıcıların çoğu ise BTC almak için uygun bir zaman olduğunu dile getirdi. Bazı isimler ise Calacanis’in geçmişte yapmış olduğu eleştiriler nedeniyle yatırımcıya olumsuz yorumlarda bulundu.

Bitcoin “küresel altın” olabilir

Jason Calacanis, 2018 yılında BTC’ye getirdiği eleştirilerle birlikte kripto paranın sıfır dolar olabileceğini iddia etti. 2018’de Bitcoin’in  sıfır dolar olma ihtimalinin %60-70 arasında olduğunu söyleyen yatırımcı, şunları aktardı:

“Bitcoin’in sıfır dolar olma ihtimali %60-70 seviyesinde. Eğer BTC’niz varsa, kurallara veya düzenlemelere tabi olmadığını ve manipülasyona açık bir varlık olduğunu anlamanız gerekiyor. Eğer bunu erkenden anlamamış olursanız, gerçekten durumunuz kötü. Çünkü BTC şu anda 3 bin 731 dolar.”

bitcoin-uber
Jason Calacanis’in paylaştığı 2018 yılına ait BTC grafiği.

Fakat yatırımcı, Bitcoin’in sıfır dolar olma olasılığını açıklarken boğa döngülerinin bu olasılığa etki ettiğini de açıkladı. Bitcoin’in 2018’de 7 bin dolar seviyesinden 3 bin dolara gerilemesi üzerine yaptığı bu yorumu hatırlatarak yakın zamanda Bitcoin’in sıfır dolar olma ihtimalinin %35’e gerilediğini vurgulayan Calacanis, şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin, yeni bir teknolojiyle değiştirilmeden ya da hacklenmeden her boğa döngüsüne girdiğinde daha kırılgan bir hale geliyor ve Bitcoin’in sıfır dolar olma ihtimali de böylece yarı yarıya düşüyor. Eğer birkaç boğa rallisi daha görürsek Bitcoin “küresel altın” olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!