Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencisi NATO Üssünden Böyle Parça Çaldı

Estonya Savunma Bakanlığı’na bağlı çalışan ve bilişim uzmanı olan bir kişi, Amari isimli NATO üssünde Bitcoin madenciliği yaptı. Aktarılanlara göre uzman, bakanlığa ait 48.900 euro değerindeki bilgisayar parçalarını çalarak faaliyetlerini sürdürdü. Yakalanan hırsızın şartlı tahliyeyle 2 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Estonya haber ajansı Eesti Ekspress’in aktardığına göre, bilişim uzmanı Armin Annus yıllarca Amari isimli NATO hava üssünde Bitcoin ve kripto para madenciliği yaptı. Savunma bakanlığının bütçesini kullanarak pahalı bilgisayar parçaları alan Annus’un 5 yıldır devlete ait bütçeyi kullanarak hırsızlık yaptığı öğrenildi.

U.Today’in haberinde, yasa dışı madencilik yapan Annus’un 190 adet bilgisayar parçası çaldığı ve üssün ekipmanlarıyla kripto para çıkardığı aktarıldı. Bununla birlikte, uzmanın devlet bütçesiyle aldığı ekipmanları satmak için üssün dışına çıkarmış olduğu da ifade edildi. Bitcoin madenciliği yapmak için devlete ait bilgisayarları kullanan Armin Annus, çalmış olduğu yedek bilgisayar parçalarının bazılarını da çevrim içi platformlarda sattı. Satış yaparken “armaani” takma adını kullanan uzmanın beş yıl boyunca faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenildi.

48 bin euroluk parça çaldı, 30 bin euroluk kripto çıkardı

NATO üssünde çalışan Armin Annus’un 2016 – 2019 yılları arasında mining rig (madencilik için kullanılan bilgisayar sistemi) kurduğu ve bu süre zarfında tamamen savunma bakanlığına ait bilgisayar, ekran kartı ve diğer parçaları kullandığı belirtildi. Toplamda 48 bin 900 euro değerinde ekipman çaldığı ifade edilen Annus’un 30 bin 404 euro değerinde kripto para çıkarmış olduğu da aktarılanlar arasında bulunuyor. Bununla birlikte, Annus’un elde ettiği gelirin büyük bir kısmını elektrik faturaları için harcadığı belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!