Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Yeni Açıklama: Sistem Ne Zaman Normale Dönecek?

Güncelleme: Binance tarafından TSİ 20.40 itibarıyla yapılan açıklama ile borsanın bakım işlemlerini tamamladığı ve sistemin 21.00 itibarıyla açılacağı belirtildi. 

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, neredeyse 4 saattir sorun yaşıyor. Binance’in spot platformunun API sistemi ile ilgili olduğu belirtilen sorun, ilk başta vurgulanan 1 saatlik sürenin geçmesine rağmen hala düzeltilemedi. Binance CEO’su Changpeng Zhao ise sürenin uzaması ve tepkilerin artması ile konuya yeniden açıklık getirdi.

Changpeng Zhao açıkladı: gecikme 1-2 saat sürebilir 

CZ, kısa süre önce paylaştığı açıklamasında “büyük ve karmaşık sistemlerin tekrar başlatılmasının zaman aldığını” belirtti. Sistemlerle ilgili birden fazla kontrolün yapıldığını belirten CZ,  Binance tarihine bakıldığında işlerin genellikle ilk tahmin edilenden uzun sürdüğünü de ifade etti.

Basın saati itibarıyla yaklaşık 1 dakika önce paylaşılan son güncellemede ise sürecin hızla devam ettiği belirtildi. Binance CEO’su, fonların “SAFU” olduğunu vurgulayarak tahmini bir süre paylaştı. Changpeng Zhao’ya göre bütün sistemin eski haline dönmesi 1 veya 2 saat sürebilir. Kesin bir süre bilgisi edinildiğinde bunu Twitter’dan duyuracağını ima eden CZ, açık emirlerin iptali için ise süre verileceğini vurguladı.

Bitcoin fiyatı düşüşteki yaralarını sardı 

Binance’in çökmesi ile Bitcoin fiyatının yaklaşık 1.000 dolarlık düşüş yaşamasının aynı saatlere denk gelmesi yatırımcılarda korku oluşturmuştu. Binance’in aynı saatlerde haberi alınan Exmo borsası gibi hacklendiği düşünülse de kısa sürede bunun doğru olmadığı anlaşıldı. Bitcoin fiyatı ise bu haberlerin devamında yeniden 23.000 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!