Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Fiyatının Bugünkü Hareketliliği, 800 Milyon Dolara Mal Oldu

Bitcoin (BTC) fiyatının volatilitesi son 1 haftada zirve yaptı. Ancak özellikle bugün yaşanan volatilite, fiyatın kısa sürede 1.000 dolarlık birkaç harekette bulunmasına sebep olması ile ciddi panik yarattı. Bitcoin fiyatının bugün yaşadığı dalgalanma, hem long hem short pozisyon açanların 800 milyon dolardan fazla zarara uğramalarına yol açtı.

Bitcoin için kötü haberler üst üste geldi 

Günee 24.300 dolardan başlayan lider kripto para birimi, sadece birkaç saat içerisinde 21.850 dolara kadar çekildi. Bitcoin fiyatının ilk başta Ledger ve İngiltere’den gelen mutasyon haberi ile sert çakıldığı düşünülüyordu. Bunun devamıa BTC fiyatı bir anda yeniden yükselişe geçti ve 23.000 doları gördü.

Tam olarak toparlanma yaşanırken Exmo kripto para borsasının hacklenmesi ve Binance’in teknik bir sistem arızası nedeniyle paniğe yol açması, fiyatı yeniden baskıladı. Bitcoin fiyatının gün içerisinde birkaç kere tekrarladığı bu sert hareketler, Bybt verilerine göre 800 milyon dolarlık likidasyona yol açtı.

Bybt tarafından aktarılan verilere göre son 24 saat içerisinde 823 milyon dolarlık likidasyon yaşandı. Bunun çoğunluğunu ise tahmin edilebileceği gibi long pozisyonlar ve Binance oluştuyor. Sadece Binance merkezli likisyonların 365 milyon dolar, Huobi merkezli olanların ise 176 milyon dolar ile çoğunluğu oluşturduğu görülüyor.

Short pozisyon likidasyonlarının ise Deribit üzerinde çoğunluğu oluşturduğu ve 9,5 milyon dolara tekabül ettiği görülmekte.

Kaynak: Bybt

Tek işlemde 7,14 milyon dolarlık Bitcoin likidasyonu 

Son 24 saat içerisinde 96.000’den fazla yatırımcının likidasyon yaşadığı görülüyor. Tek işlemde yaşanan en büyük likidasyonun ise 7,14 milyon dolar ile BitMEX kripto para borsasında gerçekleştiği görülüyor. Birkaç saat içerisinde tek bir işlemle 7,14 milyon dolarlık kayıp, kesinlikle can yakmış gibi gözüküyor.

Bitcoin ve kripto para piyasasının genel olarak böyle volatil olduğu anlarda ise işlem açmak hiç olmadığı kadar riskli olabilmekte. Bitcoin fiyatının 2017 yılındaki ralli koşusunda da gün içerisinde %30’luk yükselişler ve düşüşler yaşadığına tanıklık etmiştik.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!