Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 Milyar Dolarlık Varlık Yöneticisi, Bitcoin (BTC) Fonu Kuruyor

Kurumsal yatırımla geçen 2020 yılının sonuna doğru yaklaşırken, bir dev isim daha Bitcoin (BTC) yatırım hedefini açıkladı. Anthony Scaramucci’nin yatırım fonu SkyBridge Capital, ABD’nin menkul kıymet regülatörü SEC’e başvuruda bulundu. Söz konusu başvuruya göre SkyBridge Capital bir Bitcoin fonu kurma hazırlıklarına başladı.

SkyBridge de Bitcoin alıyor 

2005 yılında kurulan küresel yatırım şirketinin yönetimi altında 10 milyar dolara yakın fon bulunduğu tahmin ediliyor. Anthony Scaramucci, Brett S. Messing, Raymond Nolte ve Troy Gaveski tarafından yönetilen fon, özellikle New York’un en büyüklerinden birisi konumunda. Scaramucci’nin aynı zamanda Donald Trump’ın eski iletişim danışmanlığı görevini yürütmüştü.

Yapılan başvuruya göre “SkyBridge Bitcoin Fund L.P” isimli fon, sadece akredite yatırımcılara hizmet verecek. Fon üzerinden yapılacak BTC alımları için ise minimum 50.000 dolar limitinin belirlendiği ifade edilmekte. SkyBridge Kasım 2020 döneminde kendisine bağlı iki fona dijital varlıklara yatırım yapma izni verse de direkt olarak Bitcoin’in adı geçmemişti. Şirketin şu an için direkt Bitcoin alımı yaptığı veya yaptıysa ne kadarlık alım yaptığı ise açıklanmadı.

İlk sinyaller Kasım 2020 tarihinde gelmişti 

13 ve 16 Kasım tarihli bildirilerde, “yatırım fonları dijital varlıklara yönelik short veya long pozisyon açabilir” ifadesine ek olarak dijital paraların aynı zamanda sanal paralar veya kripto paralar olarak tanımlandığı belirtilmişti.

Fon kurucusu Scaramucci, tam olarak o tarihlerde Bitcoin’in enflasyona karşı bir yatırım aracı olduğunu belirten Paul Tudor Jones’a yönelik bir açıklama yapmış ve şunları ifade etmişti:

“Herkesin hükümet tarafından daha az maniple edilen ve değer saklama aracı olarak görülen bir şeylere sahip olmak isteyeceği bir dönem gelecek.”

2020 yılında kurumsal Bitcoin alımı denilince akla gelen ilk şirket ise MicroStrategy oluyor. MicroStrategy ilk başta 250 milyon dolarlık BTC alımı yaparken bugün yapılan açıklama ile resmen 1 milyar doların üzerinde BTC alımı yaptığını duyurdu.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın Elon Musk’a bile kurumsal şekilde Bitcoin yatırımı yapma önerisinde bulunduğu görülüyor. Yaptığı bütün BTC alımlarının ortalaması 15.700 dolar seviyelerine tekabül eden MicroStrategy’nin bu yatırımında ciddi bir kazanç elde etmesi ise SkyBridge gibi birçok kurumsal ismi sektöre çekebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!