Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy 650 Milyon Dolarlık Bitcoin Aldı

MicroStrategy 21 Aralık günü 650 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) satın aldığını açıkladı. 29 bin 646 adet yeni bitcoin alan MicroStrategy böylece bitcoin rezervini dolar bazında 1 milyar doların üstüne çıkardı. Şirket artık 1.1 milyar dolar değerinde bitcoin tutuyor.

MicroStrategy 11 Aralık tarihli açıklamasında bitcoin satın almak için ürettiği 650 milyon dolarlık dönüştürebilir tahvilin satışını başarıyla tamamladığını açıkladı. Şirket buradan gelen parayla bitcoin yatırımı yapacağını duyurdu.

650 milyon dolarlık bitcoin satın aldı

MicroStrategy 21 Aralık tarihli paylaşımı ile bu sürecin de başarıyla tamamlandığını duyurdu. Şirket sattığı dönüştürülebilir tahvillerden aldığı 650 milyon dolarlık sermaye ile 29 bin 646 adet bitcoin satın aldı. MicroStrategy’nin bir bitcoin’i ortalama 21 bin 925 dolardan satın aldığı ifade edildi.

Bu yıl bitcoin’i rezerv varlığı olarak tanımlamaya başlayan MicroStrategy bu işlemle birlikte bitcoin rezervini 70 bin 470’e çıkarmış oldu. Ortalama 15 bin 964 dolar fiyatından alım yapan şirketin 1.125 milyar dolarlık bitcoin rezervi bulunmakta.

Şu ana dek toplamda dört kere bitcoin yatırımı yapan MicroStrategy diğer işlemlerini ağustos, eylül ve 5 Aralık tarihlerinde yaptı. Şirket önce 250 milyon dolar, ardından 125 milyon dolar ve 50 milyon dolar değerinde bitcoin aldı.

“Bitcoin’e duyduğumuz inancın göstergesi”

Euro Pacific Capital CEO’su Peter Schiff, 16 Aralık tarihli paylaşımında MicroStrategy’nin nereden bitcoin alacağıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Schiff şirketin bu işlem için piyasaya çıkmayacağını, bundan ziyade bitcoin balinaları ile özel işlemler gerçekleştireceğini söyledi.

MicroStrategy, 650 milyon dolarlık bitcoin yatırımını Coinbase aracılığıyla yaptığını açıkladı. İşlemin 21 Aralık’ın geceyarısında yapıldığı aktarıldı. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, yapılan işlemle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“MicroStrategy olarak bitcoin’in güvenilir bir değer saklama aracı olduğuna inanıyoruz ve bitcoin’e yeniden yatırım yapmış olmamız, bu inancımızın bir göstergesidir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!