Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Kripto Para Borsası Hacklendi

Birleşik Krallık merkezli bir kripto para borsası olan Exmo 21 Aralık tarihinde bir hack saldırısına uğradı. Hackerlar borsanın online cüzdanlarına erişerek Bitcoin, Ethereum, XRP, USDT, Zcash ve Ethereum Classic çaldılar. Çalınan kripto paraların toplam değeri açıklanmadı.

Bitcoin ve kripto para borsası Exmo 21 Aralık günü bir bildiri yayımlayıp yeni bir güvenlik açığı tespit ettiğini belirtti. Borsa yöneticileri para çekme işlemlerini durdurma kararı alırken kullanıcılara da “Sorunu araştırmaya devam ediyoruz.” mesajı verdiler.

Ne kadar kripto para çalındı?

Birleşik Krallık’ın önde gelen kripto para borsalarından olan Exmo’nun bir hack saldırısına uğradığı öne sürüldü. Bunun sonucunda borsanın kullandığı online cüzdanlardan kayda değer miktarlarda Bitcoin (BTC)çıkışı gözlemlendi.

Borsaya saldıran hackerların Exmo cüzdanlarındaki toplam kripto para miktarının %5’ini çaldıkları öğrenildi. Exmo İş Geliştirme Müdürü Maria Stankevich, hack ile ilgili yorum yaparken bunun çok büyük bir meblağ olmadığını ve saldırının çok ciddi olmadığını açıkladı. Borsanın paylaştığı güvenlik bildirisinde donanım cüzdanlarındaki kripto paraların güvende olduğu belirtildi.

Kaç farklı kripto para çalındı?

Exmo tarafından yapılan açıklamaya göre hackerlar Bitcoin’in yanı sıra Ethereum (ETH), XRP, Tether (USDT), Zcash (ZEC) ve Ethereum Classic (ETC) de çaldılar. Borsa yöneticileri bunun bir hack saldırısı olduğunu fark ettikten kısa süre sonra Londra polisine ihbarda bulundu.

exmo-kripto-para-borsa-hack
Exmo’yu hackleyen kişi veya kişiler paraları bu cüzdanlara aktardılar

Exmo’nun diğer kripto para borsaları ile de iletişim halinde olduğu aktarıldı. Bu, hackerların borsadan çalınan kripto paralar ile işlem yapma kabiliyetini kısıtlayabilir. Exmo yöneticileri, para çekme işlemlerinin bir süre kapalı olacağını açıklayıp insanlara “Exmo cüzdanlarınıza bir süre para göndermeyin.” uyarısında bulundular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!