Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin 2 Milyar Dolarlık Kritik Gün Yaklaştı

Toplamda 100 binden fazla Bitcoin (BTC) opsiyonunun vadesinin dolacağı 25 Aralık tarihi geldi çattı. Skew verilerine göre Noel’e gelen 25 Aralık günü 102 bin 200 BTC sözleşmesinin süresi dolacak. Her biri bir bitcoin’e karşılık gelen bu sözleşmelerin dolar bazındaki değeri 2 milyar dolardan fazla.

Vadesi ay sonlarında dolan Bitcoin opsiyonları için bu ay kritik tarih 25 Aralık olacak. Aralık ayının son cumasına denk gelen bu tarihte toplamda 102 bin 200 bin sözleşmenin süresi dolmuş olacak. Bitcoin fiyatının 22,300 dolar olduğu varsayılırsa bu 2.2 milyar dolara denk gelmektedir.

2.2 milyar dolarlık büyük gün: Fiyatı nasıl etkileyecek?

Türev piyasasında geçen aylarda yüzlerce milyon dolarlık sözleşmenin vadesinin aynı günde dolduğu oldu. Ancak uzun süredir 2.2 milyar dolar gibi büyük bir sayı ile karşılaşılmadı. Bu sözleşmelerin sahipleri son gün geldiğinde bitcoin alma veya satma opsiyonuna sahip olacaklar. Bu opsiyonun uygulanma gerekliliği bulunmuyor.

bitcoin-btc-opsiyon-sozlesme-25-aralik

Türev piyasasında yaşanan bu gelişme geleneksel varlıkların işlem hacmini artırabiliyor, fiyatta ters bir hareketliliğe yol açabiliyor, fiyatın normalden daha volatil olmasına sebep olabiliyor. Interdax, aynı şeyin bitcoin için geçerli olup olmadığını görmek için bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre bitcoin fiyatı sözleşmelerin süresi dolduktan sonraki 24-72 saat içerisinde küçük çaplı bir hareketlilik sergiliyor. Bu gelişme bitcoin fiyatını haftalık bazda etkilemiyor.

Yıl sonunda 20 bin doların altına düşer mi?

Piyasadaki genel algıyı ölçen Skew, bitcoin fiyatının kısa vadede büyük çaplı bir düşüş yaşamayacağına işaret etti. Güncel verilere göre türev yatırımcıları bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 20,000 doların üstünde kalmasını bekliyorlar. Skew bu değerlendirmesini “Bitcoin’in yıl sonunda 20 bin doların üstünde olma ihtimali %88!” mesajı ile paylaştı.

skew-bitcoin-btc-fiyat-olasilik

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!