Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

23 Dolardan Bitcoin Satar Mıydınız?

Yıllar içinde büyük bir performans gösteren ve son günlerde tarihi rekorunu kırarak 24 bin dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, birçok yatırımcıyı mutlu ederken bazı yatırımcıların da büyük bir pişmanlık duymasına yol açtı. “Keşke satmasaydım” diyerek pişmanlığını dile getirenler bulunurken Bitcoin’in 9 yıl önceki fiyat düşüşünde yaşanan satışlardan bazıları da gün yüzüne çıktı. 2011’de 31 dolardan 23 dolara düşen BTC’yi satan traderlar, Reddit kullanıcılarının gündemi oldu.

Reddit’teki bir kullanıcı, 9 yıl önce Bitcoin fiyatının 31 dolardan 23 dolar seviyesine gerilemesi üzerine açılmış bir başlık buldu. “Satacak mısınız yoksa tutacak mısınız?” diye sorulan gönderide, kullanıcıların 31 dolardan 23 dolara kadar gerileyen Bitcoin hakkında yorumlar yaptığı görülüyor. İçlerinde en çok dikkat çeken ise “tutacağım” diyen Falkvinge isimli yatırımcı oldu:

“Tutacağım. Gelecekte daha iyi bir hayatım olması için birkaç bin dolarımı BTC’ye yatırdım. En ufak bir fiyat hareketliliğinde yaptığım işi mahvetmeyeceğim. Bitcoin dün %70 yükseldi, bugün %25 düştü diye neden panik yapayım?”

5-10 dolar aralığındayken BTC aldım” diyen Falkvinge’e “İyi fiyat. Elinde tut, iyi bir yatırım yapmışsın.” şeklinde övgüler de geldi.

bitcoin-dolar
9 yıl öncesinin Bitcoin grafiği. BTC’nin 31 dolar seviyesinden 23.6 dolara düştüğü görülüyor. Kaynak

Pişmanlıklar bir bir döküldü

20 doların üzerinde çıkarak o dönemdeki yatırımcıları şaşkına uğrayan ve sattıkları Bitcoin’ler için büyük üzüntü duyan traderlar da paylaşımlarda bulundu. “BTC 4 dolarken neden almadım?” diye üzülenler bulunurken 2010’da 20 dolara 10 bin BTC satmış olan Athbaba isimli bir kullanıcı da var. Eğer elindekileri tutsaydı, Athaba’nın şu anda 232 milyon doların üzerinde kazancı olacaktı. Türk lirasıyla hesaplarsak 1.7 milyar TL ediyor.

Satanlar, tutanlar…

Aynı başlık altında yaptıkları satışları ve alışları dile getiren diğer kullanıcılar:

  • FourIV: 31 dolardan 2 BTC sattım. Lol
  • qualia8: Wow, 27 dolarken 1000 dolar yatırdım. Tutacağım.
  • brezmans: 30 dolardan 1 BTC sattım ve mutluyum.
  • CentralAfricanWorker: 29-31 dolar aralığında 40 BTC sattım. Elimdekilerin hepsini satmalıydım.
  • iwsfutcmd: 29 dolar seviyesinden biraz Bitcoin aldım ve tutacağım.
  • frycicle: 31 dolardan sattım, 25 dolardan geri aldım. 33 dolar olana kadar tutacağım.
  • solareon: Elimdeki tüm BTC’leri 30 dolardayken sattım. Aldığım ekran kartlarını ödemem gerekiyordu. Sonra biraz BTC kazıyacağım, neler olacağını göreceğiz.

Yaklaşık 10 yıl önce insanlar “20-30 dolar da ne ki” diyerek sattıkları Bitcoin’ler için pişmanlık duyuyor. Peki ya önümüzdeki 10 yıl içinde neler olur dersiniz?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!