Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Altcoin Bir Günde 3 Kat Değerlendi: MahaDao (MAHA) Nedir?

24 saat içinde %200’ün üzerinde yükseliş gösteren MahaDAO (MAHA) altcoin yatırımcılarının ilgisini çekmeyi başardı. Ağ hayatına yaklaşık 2 hafta önce başlayan MahaDAO ve MAHA coin nedir?

Ağ hayatına 17 Aralık 2020’de başlayan MahaDAO (MAHA) fiyatını son 24 saatte %200’den fazla arttırmayı başardı. 17 Aralık günü fiyatı 1,98 dolar olan MAHA fiyatını, 21 Aralık itibarıyla 17 doların üzerinde çıkardı. MAHA fiyatı çıktığı ilk günden 21 Aralık gününe kadar ise neredeyse %600 artış gösterdi.

MahaDAO

Piyasa değerine göre ilk 500’e girmeyi başaran MahaDAO için bu değer yazım esnasında 9,8 milyon doları gösteriyor. Merkeziyetsiz borsa Uniswap‘te listelenen MAHA için günlük ticaret hacmi ise 24 milyon dolara işaret ediyor.

MahaDAO-maha
MahaDAO için fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

MahaDAO (MAHA) nedir?

MahaDAO kendini, MAHA topluluğu tarafından yönetilen, merkeziyetsiz ve özerk bir organizasyon olarak tanımlıyor. MAHADao ekosisteminde bulunan 2 tokendan biri olan MAHA coin sahiplerinin, platformun tüm karar alma sürecini yönlendirme yetkisi vardır ve MAHA sahipleri proje için gerçek potansiyelin geliştirilmesinde merkezi bir rol oynarlar.

MahaDAO projesinin kurucuları Steven Enamakel ve Pranay Sahhavi’dir. Projenin geliştirici ekibinde ise Sagar Behara ve Yash Agrawal gibi genç isimler bulunuyor. MAHA coin şu an yalnızca Uniswap platformunda listelenmektedir.

MahaDAO kullanıcılarına neler vadediyor?

Platformda 2 token bulunur. Bunlardan biri MahaDAO’nun yönetişim (governance) tokenı olan MAHA ve bir diğeri ise “değer kaybetmeyen kripto para” olarak tanıtılan ARTH’dir. MahaDAO, ARTH ekosistemindeki çeşitli etkinlikleri ve güncellemeleri belirleyen MAHA sahipleri tarafından yönlendiriliyor. MAHA yatırımcılarının öncelikli sorumluluğu ARTH coinin istikrarının sağlanması olarak açıklanıyor. Platform ARTH coin için “valuecoin” kavramını kullanarak, token sahiplerinin satın alma gücünü korumayı hedefliyor.

Merkeziyetsiz platform MahaDOA kullanıcılarına tamamen ücretsiz işlemler sunmayı hedefliyor. DeFi’nin çözmeye uğraştığı en büyük sorunlardan birine anahtar olarak ekosistemini gösteren MahaDAO, kullanıcılarına süper hızlı işlemler de vadediyor. Platformun resmi açıklamasına göre ortalama işlem süresi 3 saniyenin altında seyrediyor. Platform, nihai hedeflerinin ise sektördeki en hızlı işlemleri sunmak olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda platform daha kullanıcı dostu merkeziyetsiz finans deneyimi sunmak için ara yüzlerinin hem sorunsuz hem de basit tasarlandığını açıklıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!