Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

9,3 Milyar Dolarlık Fon, Bitcoin Almaya Başlayabilir

Bitcoin (BTC) fiyatı basın saati itibariyle 16.614 dolardan işlem görüyor ve birkaç saat önce yılın rekorunu tazelemeyi başardı. BTC fiyatının kasım ayı itibariyle kendini gösteren bu inanılmaz yükselişi, 9,3 milyar dolarlık dev yatırım fonu Skybridge Capital’den gelen haber ile çok daha fazla hız kazanabilir. Belki de Skybridge Capital’in Bitcoin yatırımı yapmaya başlaması, tüm zamanların rekoru olan 20.000 doların üstüne çıkışı beraberinde getirebilir.

Aslında BTC/USD paritesinin daha önce de kurumsal yatırımcıların yüklü yatırımları ve bunun yarattığı medya etkisi ile yükselişe geçtiği görülmüştü. MicroStrategy‘nin yaptığı 400 milyon doların üzerinde Bitcoin yatırımına daha sonra Square de 50 milyon dolarlık pay ile katılım sağladı.

Skybridge Capital, Bitcoin mi alacak? 

Şimdi ise yönetimi altında 9,3 milyar dolar tutan Skybridge Capital’in ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna  (SEC) yönelik yaptığı bildiri, yakında Bitcoin fiyatının yükselebileceğine işaret ediyor. Skybridge Capital’in 13 Kasım 2020 tarihli bildirisinde, yatırım fonlarının dijital varlıklar üzerine short veya long pozisyon açabileceği belirtiliyor.

İlgili bildiride buna ek olarak dijital paraların Bitcoin’i kapsadığı ancak bununla sınırlı olmadığı da belirtilmekte. Skybridge Capital bu açıklama ile daha çok kaldıraçlı işlemlere ve türev ürünlere yönelik yatırım yapabileceğini gösterse de fonun Bitcoin yatırımı yapması da olası.

Aylık kapanış çok önemli 

Aslında şu an için birden fazla kurum aynı Skybridge Capital gibi kripto para sektörüne yönelik olası yatırım ihtimalini değerlendiriyor ve aylık kapanışı olabilir. Ünlü emtia analisti Peter Brandt da bu ayın başlarında yaptığı açıklamada kurumsal yatırımcıların aylık kapanışa çok fazla önem verdiğini belirtmişti.

Brandt, aylık kapanış sonrasındaki varlık değerlemesinin, kurumsal yatırımcıların yaptıkları yatırımları ve varlıklarını değerlendirme için kullandıkları ana kriterlerden birisi olduğunu ima etmişti. Skybridge Capital’in şimdiden SEC’e yönelik böyle bir bildiride bulunması ise bu yöndeki tahminleri arttırıyor.

Bunun yanı sıra birbiri ardına gelen aşı haberleri ile yatırımcıların gözlerini riskli varlıklara çevirdikleri açıklaması da bizzat altın savunucusu Peter Schiff’den geldi. Yani kısa vadede Skybridge Capital gibi dev fonların BTC yatırımlarını arttırmaları bir hayli olası.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!