Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Square’in Bitcoin Alması Daha Güzel Şeylere Gebe”

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Square’in 50 milyon dolarlık Bitcoin almış olmasını değerlendirdi ve bu haberin daha güzel haberlere gebe olduğunu söyledi.

Bu yıl önce 250 milyon, ardından 125 milyon dolarlık Bitcoin alan ve toplamda 425 milyon dolarlık bir Bitcoin rezervi oluşturan MicroStrategy’nin CEO’su Saylor, What Bitcoin Did adlı podcaste katıldı. Saylor burada Bitcoin’in finans sistemindeki rolünü ve özellikle Square’in Bitcoin almış olmasını değerlendirdi.

Dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor

Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin şirketi olan Square, rezervinin 50 milyon dolarlık kısmını Bitcoin almak için ayırdı. Michael Saylor, Square’in bu yatırımının belli bir noktaya kadar politik bir hamle olduğunu söyledi ve şirketin bu kararını takdir etti.

İtibari para birimlerinin düşüş trendinde olduğunu söyleyen Saylor, şu anda 22 ülkede yaşayan 900 milyondan fazla insanın bu trendden doğrudan etkilendiğini belirtti. Bitcoin gibi kripto paraların bu insanlara bir alternatif sunduğunu hatırlatan Saylor, Square’in de “dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalıştığı” mesajını verdi.

Daha güzel haberlere gebe

Saylor ayrıca Square’in de piyasaya giriş yapmış olmasının kripto para sektörü için genel olarak iyi bir haber olduğunu vurguladı. Bunun kripto para sektörüne olumlu bir etkisi olacağını söyleyen Saylor, Square’in Bitcoin almış olmasının “daha güzel haberlere gebe” olacağını belirtti.

Saylor bu açıklamayı yaptıktan yalnızca birkaç saat sonra finans devi Stone Ridge’in de Bitcoin aldığı öğrenildi. Stone Ridge 115 milyon dolarlık Bitcoin aldı ve böylece kripto para piyasasına giriş yapan kurumsal yatırımcıların arasına katıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!