Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ve Uniswap Yatırımcılarının Bekleyişi Bu Gece Bitiyor

Ethereum (ETH) fiyatı çok büyük bir haber ile yükselişe geçse de 460 dolar seviyesinde konsolide olmaya devam ediyor. ETH/USD işlem çiftini baskılayan en büyük unsurun ise Ethereum 2.0’ye geçiş için gerekli olan ETH miktarına ulaşılıp ulaşılmayacağı olduğu biliniyor. Bu gece itibarıyla ise hem Ethereum hem de Uniswap (UNI) yatırımcıları için büyük bir belirsizlik sona erecek. 

1,1 milyar dolar değerinde Ethereum serbest kalacak 

Aslında Uniswap borsası üzerindeki Ethereum tabanlı dört likidite havuzunun kapatılacağı duyurusu neredeyse 1 hafta önce yapıldı. Dört havuzun kapanması ile birlikte 2 milyon adedin üzerinde ETH’nin kilidinin açılacağı biliniyor. Yani yaklaşık olarak 1,1 milyar dolar değerinde ETH bu gece itibariyle serbest kalacak. Bu konu hakkında endişelerini belirtenler olduğu gibi, bunun aslında hem UNI hem de ETH için faydalı olabileceğini vurgulayan bir isim de oldu.

Fidelitas Lex: ETH 2.0 stake miktarında artış görmek şaşırtıcı olmaz

Türkiye’de “DeFi” denilince akla gelen ilk isimlerden olan Fidelitas Lex, bu gelişme hakkındaki görüşlerini açıkladı.  Fidelitas Lex’e göre bu kampanyanın bitmesi ile ETH 2.0 stake miktarında önemli bir artış ile UNI üzerindeki satış baskısında düşüş yaşanması muhtemel.

Beaconcha.in verilerine göre basın saati itibariyle ETH 2.0 için stake edilen ETH miktarı 96.032 olarak görünüyor. Yani hala 13.383 ağ onaylayıcısı (428.256 ETH) eksik. 1,1 milyar dolar değerinde ETH’nin bu gece itibarıyla serbest kalacağı düşünülecek olursa bu fonların sadece %20’lik dilimi bile ETH 2.0 için her şeyi yoluna koyabilir.

Ancak tabii ki yatırımcıların ellerindeki ETH’leri bu gelişme için ortaya koyup koymayacağı bilinmiyor. Bu gelişmenin UNI üzerindeki satış baskısını azaltma ihtimali ise oldukça kuvvetli. Yatırımcılar likidite havuzlarında kilit altına aldıkları fonları karşılığında UNI sahibi oluyorlardı. Bunların büyük bir kısmının da anlık olarak satıldığı biliniyor. Bu likidite kampanyasının bitmesi, Fidelitas Lex’in de ifade ettiği gibi hem UNI hem de ETH için olumlu bir hareketliliğe kapı aralayabilir.

Birçok ETH yatırımcısı gözünü özellikle bu gelişmeye çevirdi ve sadece belirsizliğin bitecek olması bile büyük bir gelişme olacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!